Op een lange zomeravond (weet je wel, die nog kennen uit 2016 😉 ) of een gezellige winteravond is niets heerlijker dan ’s avonds met een wijntje en stokbroodje te genieten. Een gluten-, tarwe- en/of melkvrij stokbroodje is vrij eenvoudig te regelen. Voor mij is het probleem voornamelijk; wat smeer je erop? Het is goed zoeken naar lekkere “smeersels” die geen gluten, tarwe en melk bevatten. Ik zet mijn favo’s voor je op een rij.

En… binnenkort een feestje? Misschien een idee om deze lijst eens aan de gastvrouw te laten zien ;-).

 

(Klik op de afbeelding voor een vergroting om alle ingrediënten te lezen)


  1. Tonijnsalade (Johma)


  2. Aioli (Chovi)


  3. Truffelmayonaise (Albert Heijn)


  4. Rundvleessalade (Albert Heijn)


  5. Komkommersalade (Albert Heijn)


  6. Tapenade


  7. Pesto

    Waar we tot voor kort de biologische pesto van AH konden eten, is deze tegenwoordig helaas met melk. Echter wordt er nu gezegd dat vanaf medio november deze weer terugkomt in de schappen. Tot die tijd zullen we de pesto even zelf moeten maken. Eigenlijk toch nog wel wat lekkerder. En aangezien wij wel tegen schapenmelk (en dus schapenkaas) kunnen, voegen wij die toe. Uiteraard kan je de kaas ook weglaten of vervangen door een melkvrije kaas.


  8. Eiersalade


  9. Plantaardige kruidenboter (Jumbo)


  10. Olijfolie met grof zeezout


    Hopelijk heb je iets aan deze lijst van mijn favorieten. Wellicht heb jij nog een tip voor mij?