eten & drinken - wonen - kids - DIY

5 x pakjes en zakjes (koemelkvrij, lactosevrij en glutenvrij)

In bijna alle artikelen die er geschreven worden over glutenvrij, tarwevrij of melkvrij eten, staat dat je noooooit meer iets kunt eten uit een pakje of een zakje. Op veel blogs en sites over (gewoon) eten wordt aangegeven dat het bijna een doodzonde is, als je niet alles helemaal zelf maakt. Want het is eigenlijk not done om een bijvoorbeeld een “wereldgerecht” te gebruiken.

Maar deze werkende moeder met een koemelk- en tarwe-intolerantie durft echter wel te zeggen dat een pakje kant en klare kruidenmix erg handig kan zijn. Pakje open, vlees erbij en klaar. En ja, ik vind het nog lekker ook 😉

Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik, sinds mijn intoleranties, veel meer dingen zelf maak. Met als leuk gevolg  dat ik beter blijk te kunnen koken dan ik dacht. Dus het aantal maaltijden uit pakjes en zakjes zijn in huize Jansen drastisch verminderd. Maar op de dagen dat ik werk vind ik een pakje of zakje geen schande hoor. Zo gebruik ik bijvoorbeeld deze 5 varianten:

1. Knorr wereldgerechten – Taco’s

Aangezien taco’s gemaakt worden van mais zijn ze van nature glutenvrij. Erg fijn dat er daarnaast in de kruidenmix en sausmix geen tarwe of melk zijn toegevoegd. Bij de sausmix hoeft alleen water dus dat is helemaal handig.


2. Maggie – Bouillonblokjes

Waar de boullionblokjes een tijd geleden nog vrijwel allemaal tarwe bevatten, heeft Maggi er nu een aantal zonder. Waaronder deze kippenbouillon. En tja, een bouillonblokje maakt een hoop dingen net iets lekkerder ;-). Zo gebruik ik ze bijvoorbeeld in de vulling van mijn loempia’s (dat recept komt binnenkort op mijn blog).


3. Hak – Bonenschotel

Deze bonenschotel is ideaal voor het maken van een lekkere wrap of (zoals op de verpakking staat) met rijst. Ik gebruik het voor het maken van enchilada’s. Eerst gehakt rul bakken, de bonenschotel erbij. In een andere pan een wrap verwarmen, vulling erop en afdekken met een warme wrap. Wat (schapen)kaas ertussen en smullen maar!


4. Honig – Macaroni mix

Hoewel wij pasta tegenwoordig eigenlijk altijd eten met een zelfgemaakte saus op basis van tomaten, kan ik deze kruidenmix soms echt niet weerstaan. Elleboogjes pasta met deze mix is voor mij echt “mama’s macaroni”.


5. Knorr Wereldgerechten Dürüm (met andere wraps)

Dit “pakje” is absoluut mijn lievelings. Een met een aantal kleine aanpassingen ook gluten- en melkvrij. Zo gebruik ik de wraps die erbij zitten voor mijn man en kinderen (die zijn apart verpakt en verwarm je zelfs in deze verpakking in de magnetron). Ik neem dan zelf een andere glutenvrije wrap (die op de afbeelding of deze). Bij de sausmix kan je de naturel Alpro yohurt toevoegen. Nóg lekkerder is het om hiervoor de Alpro Go On (kwark) te nemen.


Nou ben ik natuurlijk heel benieuwd. Welk pakje of zakje gebruiken jullie graag?

 

6 reacties

  1. Astrid

    Veel zakjes van versteegen: Bami en nasikruiden, kip tandoori kruiden (lekker met creme fraiche sperzieboontjes en rijst) kip kerrie kruiden (lekker met kokosmelk, paprika, perzik uit blik en rijst) en de potjes met gehaktkruiden. Mexicaanse kruidenzakjes van tex mex (voor bijv. Taco of burrito of chili con carne ) zijn ook bijna allemaal glutenvrij!

  2. Iris

    Helaas voor mij nogsteeds niet mogelijk met ook een probleem met aardappel in al zijn vormen. Dit maakt het voor mij nog even extra moeilijk helaas…

  3. kimmy

    de kruiden mixen van beltane
    pizza base van schar
    smaakgeheimen pasta saus

  4. Hannie

    Waarom risico nemen? Er staat op (bijna) alle verpakkingen “kan bevatten” of “sporen van”. Dan nemen wij het risico niet!

  5. Wendy

    Hier ook een glutenintolerantie, maar alle bovengenoemde opties lijken mij ook zeker niet verstandig met een intolerantie. Allemaal sowieso “sporen van”, en de laatste bevat zelfs glutenbevattende granen. Bij een allergie is dit misschien niet direct schadelijk, maar bij een intolerantie ben ik van mening dat je ook alle producten met sporen van gluten moet vermijden. Waarom zou je idd dat risico idd nemen?

  6. Mevrouw Jansen

    Het is voor iedereen een persoonlijke keuze of je producten met “mogelijk sporen van” wel of niet eet. Om die reden vermeld ik vrijwel altijd een etiket bij de producten zodat iedereen een overwogen beslissing kan maken.
    In het geval van de durum vermeld ik er specifiek bij dat ik de wraps niet gebruik, dit is het enige onderdeel van dit maaltijdpakket met gluten (“Een met een aantal kleine aanpassingen ook gluten- en melkvrij. Zo gebruik ik de wraps die erbij zitten voor mijn man en kinderen (die zijn apart verpakt en verwarm je zelfs in deze verpakking in de magnetron). Ik neem dan zelf een andere glutenvrije wrap (die op de afbeelding of deze).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑