Als vaste AH klant was ik natuurlijk rááázend nieuwsgierig naar het nieuwe glutenvrije assortiment. Met name in de hoop dat er wat koek(jes) bij zou zijn die niet alleen glutenvrij maar ook koemelkvrij zou zijn. Mijn ervaring is dat de meeste glutenvrije koek “lekker” gemaakt wordt met roomboter of melkpoeder.

Alsof het pakjesavond was ging ik gisteren naar mijn (kleine) Appie. En zowaar, het lag er al! Ik zag 4 koekjes die naast glutenvrij ook melkvrij zijn. Inslaan dus 😉 .

Aangezien ik al vragen kreeg over andere ingrediënten zoals soja én ik zelf benieuwd was naar de smaak, heb ik beide alvast in een blog verwerkt. Hopelijk hebben jullie er iets aan.

 

 


  1. De “Oreo’s
    Natuurlijk mogen we deze koekjes eigenlijk geen Oreo’s noemen. Maar ik vind dat de smaak wel dichtbij komt (voor zover ik me die kan herinneren). Volgens meneer Jansen proef je wel dat ze glutenvrij zijn, maar ook hij vond ze lekker.


  2. Stroopwafels
    Over de stroopwafels ben ik iets minder enthousiast. Naar mijn smaak zijn het eerder stroopkoeken. Daarnaast zijn ze ongelofelijk zoet (en geloof me, ik kan wat hebben..). Nou was ik al geen enorme stroopwafel fan, dat kan er ook iets mee te maken hebben.


  3. Speculaasjes
    Ohh, deze zijn lekker!! De smaak doet me vooral denken aan die grote speculaaspoppen. Je krijgt direct een december gevoel ;-). Ze zijn ook iets harder/knapperiger dan de meeste koekjes.


  4. Appelcake
    Deze heb ik nog niet geproefd, daar ga ik even goed voor zitten om echt van te genieten (hoop ik… haha).


Het nieuwe assortiment bevat ook glutenvrije gevulde koeken maar deze bevatten wel roomboter. De haverkoekjes heb ik nog niet bekeken, met name omdat iedereen hier in huis dol is op de Oaties van Verkade.

Natuurlijk ben ik reuze benieuwd wat jullie van het nieuwe assortiment vinden. Laat je het me weten?