keurmerkjansen.nl

eten & drinken - wonen - kids - DIY

Chocolade om te ontdekken (koemelkvrij, lactosevrij en glutenvrij)

Van chocolade word ik al snel blij (wie niet?), maar als er een nieuwe smaak in de schappen ligt die ook nog eens melk- en glutenvrij is dan word ik wild enthousiast!

Sinds kort heeft Albert Heijn ons weer verrast met een nieuw assortiment chocolade. Qua type het beste te omschrijven als “een soort Tony Chocolony”. En wat een geluk, een aantal pure repen zijn zonder koemelk en gluten (op “mogelijke sporen van gluten” na). Ik zette ze voor je op een rij en uiteraard heb ik er een aantal voor je geproefd.

Er zijn 2 varianten te verkrijgen, dunne en dikke repen. Ieder heeft zijn voorkeur en de mijne ligt duidelijk bij de wat dunnere platte repen. Het nadeel van de Tony repen vind ik bijvoorbeeld dat ze zo dik zijn.

Delicata Puur “Sparkling Happiness”

Zo zijn de onderstaande repen verkrijgbaar in een wat dikke versie. Hij weegt 180 gram en kost 2,29. Tevens is er ook nog een reep met pure chocolade, vijgen en walnoot. Hiervan is helaas nog geen afbeelding, wél is deze ook glutenvrij en melkvrij.

Delicate Puur “Discover”

Maar er zijn ook nieuwe dunnere repen met bijzondere smaken. Deze “discover-repen” zijn dan ook een feest om te ontdekken.  Ze zijn per stuk 100 gram en kosten allemaal 1,99 per stuk.

Alle Delicata pure chocolade met bijzondere smaken

Let op; de versie met gepofte rijst is wel melkvrij maar niet glutenvrij! Ik besloot de versie met aardbeien en balsamico én de versie met gember en limoen te proberen. Eigenlijk houd ik niet eens zo van gember, maar ik was gewoon te nieuwsgierig.

Voor een objectief oordeel besloot ik niet in mijn eentje te proeven maar de deskundigheid van mijn collega’s erbij te vragen. We begonnen met de aardbei variant. Bij de eerste hap dacht ik echt dat het een miskoop was. Lekkere pure chocolade maar niet heel bijzonder. Bij de tweede hap proefde ik wel een stukje aardbei en een vleugje balsamico, heerlijk! Ik weet niet of je toevallig de aardbeistukjes van Hema kent (in de Jip en Janneke doosjes)? Eigenlijk zijn dat soort blokjes in deze chocolade verwerkt. Volgens mijn collega had de balsamico smaak wel iets heftiger mogen zijn.

 

Vervolgens de gember-limoen reep. Tja, wat moet ik ervan zeggen. Het smaakt in ieder geval erg naar limoen en gember. Als je daarvan houdt dan is dit een aanrader. Onder mijn collega’s was er geen grote gemberfan, dus we gokken dat een dergelijk iemand hier heel blij van wordt. Wat we wel allemaal erg lekker vonden waren de crunchy stukjes in deze reep.

Onderstaand uiteraard ook weer een afbeelding van de ingrediënten.

 

4 reacties

  1. Hoezo melkvrij? Ik zoek chocolade zonder disclaimer dat die sporen kan bevatten van melk. Alleen dan is die gegarandeerd melkvrij.

  2. Heel leuk die chocola, maar ik ben het met Bert eens. Als er kan sporen bevatten van op staat, kunnen wij er helaas ook niks mee. Wanneer komt er nou eens een echte koemelk vrije variant op de markt? En dan een met gewone smaken voor kinderen i.p.v. balsamico aardbij of zeezout karamel, ik vind dat zelf al niks…. laat staan de kids.
    Wel handig om te weten dat ze dit bij een lokale supermarkt verkopen. Ik hoop nog steeds op een toename van 100% koemelkvrije producten in de supermarkten.

  3. Ooit is gehoord van mensen met melk allergie er kan makkelijk soya melk poeder worden gebruikt om normale chocolade te maken

  4. Organic RAW chocolade van Lovechock zijn melk-, soja- en glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2018 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑