Hoewel ik slechts 2 keer per jaar banketstaaf eet (met pasen en tijdens de (december) feestdagen) vind ik deze lekkernij echt om te smullen.

Een tarwe- en koemelkvrije versie heb ik echter nergens kunnen vinden. Zelf bakken was de enige oplossing om mijn feestdagen compleet te maken 😉 . En wie had gedacht dat het van al het gebak, dit eigenlijk het makkelijkste is om te maken.

Lees verder voor de ingrediënten en werkwijze.

Ingrediënten:

  • 1 rol glutenvrij bladerdeeg van Schär
  • 1 pakje amandelspijs van dr Oetker
  • 1 ei
  • Geschaafde amandelen
  • Poedersuiker

Werkwijze:

  1. Ontdooi het bladerdeeg. Bij voorkeur door het een paar uur buiten de vriezer te leggen. Maar in de magnetron kan ook (zie aanwijzing op de verpakking).
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Breek het ei en klop het los.
  4. Doe het amandelspijs in blokken in een kom en voeg de helft van het ei toe (bewaar de rest van het ei).
  5. Meng het amandelspijs met het ei tot een soepel “deeg”.
  6. Rol het bladerdeeg uit en snij het in 2 gelijke helften
  7. Verdeel het amandelspijs in 2 delen en maak er een rol van.
  8. Leg de rollen amandelspijs op het bladerdeeg.
  9. Vouw het bladerdeeg dicht. Je kunt het dicht “plakken” door de randen met water te bestrijken.
  10. Draai de rollen om zodat de plakrand aan de onderkant ligt.
  11. Bestrijk de bovenkant met de andere helft van het losgeklopte ei.
  12. Bestrooi de rollen met de geschaafde amandelen.
  13. Bak de rollen in ongeveer 30 minuten (als het bladerdeeg goudbruin is dan is het goed).
  14. Bestrooi de rollen na het afkoelen met poedersuiker.

Geniet ervan!