Een van de dingen die ik dacht te moeten missen toen ik melk- en tarwevrij ging eten, was krokante kip (hip gezegd “Crispy Chicken”). Ik vond (en vind) dit heerlijk en kocht dat altijd kant-en-klaar bij de slager of de supermarkt. Het voordeel van een aangepast dieet is dat je gerechten toch zelf moet maken en het dan heel makkelijk en ook nog lekkerder blijkt te zijn!

Zo maak ik tegenwoordig heel snel en simpel zelf krokant kip. Lekker bij aardappeltjes, op een salade, maar ook in een pitabroodje (ik gebruik speltpita’s maar glutenvrije kunnen uiteraard ook).

Lees verder voor de ingrediënten en de werkwijze

Ingredienten:
  • Kipfilethaasjes20160906_152830-1
  • Cornflakes (bijvoorbeeld glutenvrije, in mijn geval kan ik de gewone variant gebruiken aangezien daar alleen gerst in zit)
  • Peper, zout, chilipoeder (of andere kruiden die jouw voorkeur hebben)
  • Olijfolie (het liefst een spray)

Daarnaast heb je een plastic zakje met een zip-sluiting, een deegroller en een bakpapier nodig.

Werkwijze:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Stap 2

Vul het zakje tot ongeveer 1/3 deel met cornflakes. Zorg dat bij het dicht “zippen” alle overbodige lucht eruit is.

Stap 3

Rol met de deegroller over het zakje tot alle flakes heel klein zijn geworden.

Stap 4

Voeg naar smaak kruiden toe. Omdat dit erg persoonlijk is zou ik zelf proberen wat je het lekkerst vindt.

Stap 5

Leg een voor een de kipfilethaasjes in de zak. Even schudden en het haasje rondom stevig aandrukken. Vervolgens leg je deze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

Stap 6

Spray beide zijden van de “gepaneerde” kipfilethaasjes licht in met olijfolie.

Stap 7

Bak de haasjes in 12 tot 15 minuten op 210 graden in de oven. Halverwege de baktijd even omkeren.

20160906_155656-1