Het dessert wat ik onlangs kreeg bij STAN & Co (zie mijn eerdere blog) was mijn inspiratie voor het maken van dit dessert (of een lekker traktatie). Echt super simpel en zowel in de oven als in een (dichte) bbq te maken.

Zoals in het filmpje te zien is gebruik ik papieren muffin vormpjes. Met name omdat een gesmolten marshmallow vooral heel erg plakt (maar daarom ook zo lekker is ;-)) en ik het handig vind om het “ schaaltje”  na het eten weg te kunnen gooien. Wil je iets meer eetcomfort dan zou ik deze desserts bereiden in een ramequin.

Lees verder voor de ingrediënten en de werkwijze

Ingredienten voor 6 kleine desserts:20160821_144743
  • 12 marsmallows (vooral de bbq versie is erg geschikt)
  • 6 (glutenvrije) biscuitjes (ik gebruikte de glutenvrije biscuitjes van Lidl)
  • 1 handvol pure chocoladedruppels (bijvoorbeeld van Jumbo)
  • +/- 12 verse aardbeien
Werkwijze:

Stap 1

Leg de papieren vormpjes in een cupcake bakvorm.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Stap 2

Maak de koekjes heel fijn (afhankelijk van het koekje met een lepel of keukenmachine) en verdeel over de papieren vormpjes.

Stap 3

Knip de marshmallows in tweeën en verdeel ook deze over de vormpjes.

Stap 4

Strooi de chocoladedruppels over de marshmallows, zoveel als je zelf lekker vindt ;-).

Stap 5

Zet de bakvorm in de oven. Wel even erbij blijven. Zodra de marshmallows een bruine gloed krijgen moet je ze eruit halen. Het kan lijken alsof de chocolade niet gesmolten is, maar de druppels behouden best lang hun vorm. Ook al zijn ze wel gesmolten.

In mijn oven waren iets meer dan 5 minuten “bakken” voldoende.

Stap 6

Snijd de aardbeien in vieren (of nog kleiner) terwijl de desserts in de oven staan.

Stap 7

Haal de desserts uit de oven, leg de stukjes aardbei erop. Uitdelen en smullen maar!20160821_150935