Een situatieschets. Midden december ben ik het oud papier bij elkaar aan het zetten. Mede door een verjaardag, kinderfeestje én 5 december is de hoeveelheid enorm. Ik bedenk me hoe zonde het is van al dat papier. De ene dag wordt het ingepakt, de dag erna eraf gescheurd en weggegooid.

Net die dag ontvang ik een persbericht over herbruikbaar cadeaupapier. Je begrijpt dat ik direct geïnteresseerd was. En ik zal eerlijk zijn, met name door het zien van de dessins van het “papier” werd ik echt enthousiast.

Het persbericht vertelde bijvoorbeeld dat ViSSEVASSE, de Deense papierwaren- en designstudio, met hun herbruikbare cadeaupapier het gebruik van wegwerppapier wil terugdringen en een stap richting een groenere toekomst wil zetten.

Het cadeaupapier wordt onder de naam EVERWRAP op de markt gebracht. Extra fijn; na gebruik toont het “papier” geen witte vouwlijnen en scheurt het niet. Met enige zorg kan plakband verwijderd worden zonder sporen achter te laten. Het geheim zit in het materiaal: 100% chemicaliën-vrij plastic. Toch voelt het als luxueus, dik papier.

Het “papier” is wel te vouwen, maar laat geen witte lijnen zien
Zo zag het papier er na gebruik uit. Het wordt weer een rol zonder vouwlijnen.

Ik ben met name verliefd op de mooie dessins. Hiermee én met het feit dat het papier herbruikbaar is, maak je van elk cadeau echt iets speciaals. Uiteraard heb ik het inmiddels ook aan iemand gegeven. Toch moet ik eerlijk bekennen dat het een beetje gek voelde om iemand een cadeau te geven in papier dat al eens gebruikt is. Gek en leuk tegelijk.

Mijn kinderen zijn echter wel heel duidelijk. Ik hoef het niet in mijn hoofd te halen om hen een cadeau te geven in dit papier. “Zo’n cadeau kan je niet eens openscheuren!”. Tja…;-) .

Met wat lint en een bloem maak je van een simpel cadeau toch iets speciaals