Sinds kort heb ik echt de glutenvrije hamburgerbroodjes ontdekt. Omdat ik spelt wel verdraag (ik heb een tarwe-  en koemelk intolerantie (lees meer)) eet ik eigenlijk altijd speltbrood. Dat is heerlijk maar een kroket, hamburger of knakworst smaakt toch eigenlijk het lekkerst op een wit bolletje.

Ineens ontdekte ik de (overigens niet nieuwe) hamburgerbroodjes van Schär. Op de verpakking staat niet hoe je ze moet bereiden maar ik besloot ze even in de magnetron te doen (net zoals ik dat vroeger deed met de kant-en-klare broodjes cheeseburger voor de magnetron). En ja, het smaakt echt hetzelfde als toen! Ik kan me voorstellen dat sommige mensen er van gruwelen, maar wat vind ik zo’n “klef” broodje toch lekker ;-).

En ineens zag ik dat er eigenlijk heel veel merken zijn met een glutenvrij hamburgerbroodje. Tja, welke is dan het lekkerst?

Ik heb van 4 verschillende merken de broodjes “gekeurd”.

 1. Schär

  Deze broodjes koop je per 4 stuks voor 3,79. Omgerekend 0,95 c per stuk (o.a. Albert Heijn). De broodjes zijn niet per stuk verpakt maar kunnen prima in de vriezer. Vervolgens kan je er 1 uithalen die je ofwel laat ontdooien of direct in de magnetron verwarmt.
  Qua smaak vind ik deze het lekkerst. Niet te kruimelig, niet te compact en de meest “gewone” smaak.
 2. Consenza

  Deze broodjes koop je per 5 stuks voor 3,99. Omgerekend 0,80 c per stuk (o.a. Albert Heijn). Voordeel van de Consenza broodjes is dat ze per stuk verpakt zijn. Met name wanneer je in de vriezer ook glutenvolle producten hebt liggen, dan heb je op deze manier echt geen kans op kruisbesmetting. Ik vind deze broodjes ook erg lekker maar net iets compacter dan die van Schär. Ik vond ze het lekkerst wanneer je ze eerst in de magnetron verwarmt en dan even op de grill legt. Jammie!
 3. Damhert

  Deze broodjes koop je per stuks á 1,59. (o.a. www.deglutenvrijewebshop.nl).  Het duurste broodje uit mijn “test” maar voor mij echt de minst lekkere. Ik heb het laatste stuk zelfs weggedaan omdat het me niet smaakte. Niet alleen de smaak viel me tegen maar ook het mondgevoel. Het is geen zacht wit bolletje, eerder een zacht geworden kaiserbroodje.
 4. Piaceri Mediterranei

  Deze broodjes koop je per 2 stuks voor 2,29. Omgerekend  1,15 c per stuk (Happy Belly). De broodjes van dit Italiaanse merk kocht ik bij de nieuwe zaak Happy Belly (zij hebben een webshop en staan tevens elke zaterdag op de markt in Nijmegen). Ook op deze verpakking staat geen bereidingswijze. Ik kreeg het advies om de broodjes even in de oven te doen zodat de buitenkant knapperig wordt en de binnenkant lekker zacht. Dat heb ik ook met het eerste broodje gedaan. En inderdaad, de buitenkant werd knapperig en de binnenkant heel zacht. Voor mij daarmee eigenlijk geen hamburgerbroodje meer, maar eerder een broodje voor vleeswaren of een salade. De smaak vond ik matig, een beetje het typische “glutenvrije-brood-smaakje”.
  Het tweede broodje uit de verpakking heb ik heel eigenwijs toch in de magnetron gedaan. Veel lekkerder (vond ik)! Op die manier was het voor mij gelijk aan het broodje van Consenza.

En zoals dat eigenlijk altijd is met eten, iedereen heeft een andere smaak. Dus koop vooral zelf eens een ander merk en kijk wat je het lekkerst vindt!