Zoals de titel al zegt, alles wordt lekkerder met chocoladesaus. Nou ja, bijna alles 😉 . Hoewel je natuurlijk vrij simpel chocoladesaus kunt maken door chocolade te smelten of deze te maken met warme room, vind ik stiekem die kant-en-klare dessertsaus ook zo lekker. Het doet me echt denken aan een dame blanche in een bistro.

Een paar keer had ik al gezocht naar een versie zonder melk maar ik was tot op heden nog niet geslaagd. Bij Ekoplaza vond ik echter deze versie van Biovegan. Ik kocht eerder al de discodip van dit merk.

Hoewel ik dit flesje wel vrij kostbaar vind (bijna 4 euro) is de smaak wel erg goed, heerlijk zelfs! En niet alleen geschikt voor over ijs, maar je kunt er nog zoveel meer mee!

Zo maakt ik bijvoorbeeld van een simpele banaan, wat amandelschaafsel en nougatine dit heerlijke hapje:

Maar ook met het chocolade ijs van geitenmelk, glutenvrije “oreo” koekjes van AH en kersen uit blik maak je iets verrukkelijks:

 

Kortom, voor mij echt iets wat handig is om in huis te hebben. Hiermee maak je in een handomdraai een heerlijk en feestelijk dessert.

Deze dessertsaus is dus o.a. verkrijgbaar bij Ekoplaza bijv via deze link. Gezond is het natuurlijk niet 😉 De ingrediënten zijn eigenlijk alleen suiker, water en cacao, namelijk: