eten & drinken - wonen - kids - DIY

Lola’s heeft ze… Macarons die gluten-, melk- én eivrij zijn!

Ik ben om! Waar ik eerder dacht geen grote fan te zijn van “de macaron”, weet ik inmiddels wel beter. Een lieve collega wees me middels een FB-berichtje op een koffiezaak in Arnhem die heuse vegan macarons aanbiedt. Ik was in eerste instantie voorzichtig, want waren deze macarons ook wel glutenvrij?

Ik besloot een bericht te sturen, wie weet. En jawel hoor. Deze vegan macarons worden (zoals het eigenlijk hoort) zonder tarwe/gluten gemaakt. En daarbij dus koemelkvrij, lactosevrij én eivrij (want vegan). Op een drafje ging ik naar het station in Arnhem, aan dezelfde straat is namelijk Lola’s gevestigd. Met de ondertitel “Koffie. Taart. Zoetigheden” is meteen al duidelijk wat hun specialiteit is.

Eenmaal aangekomen zag in aan het bord op de stoep al dat ik goed zat. Alle macarons zijn hier glutenvrij. Dat alleen is niet meteen uniek. Het koekje wordt traditioneel met amandelmeel gemaakt, dus in de basis glutenvrij. Alleen wordt er wel vaak bloem toegevoegd. Maar het bijzondere is toch wel het vegan assortiment. Want alle glutenvrije macarons die ik eerder heb gevonden, bevatten allemaal melk in de vulling. Deze macarons worden dagelijks vers met de hand gemaakt.

In mijn enthousiasme besloot ik alle smaken te nemen die er waren. Omdat ik aangaf glutenvrije macarons nodig te hebben, werden deze niet uit de vitrine gepakt maar uit een aparte doos. Daardoor een iets beperkte keus qua smaken, maar wel glutenvrij zonder kruisbesmetting!

2 macarons hebben de fotosessie niet gered,
ik kon gewoon niet wachten met proeven

Onderweg naar huis konden mijn dochter en ik niet wachten dus begonnen meteen met het proeven van de eerste. Ik heb wel ooit een keer een macaron gegeten, maar daar was een heel gebakje van gemaakt (met extra fruit e.d.) dus was zo benieuwd hoe deze zouden smaken.

En zoals ik al aangaf, ik ben om. Jeetje wat zijn deze lekker. Ze smaken heerlijk naar amandel mét daarbij een specifieke toevoeging. Zo heb ik er een geproefd met sinaasappel en met koffie. Ook een met een laagje jam in het midden, tot nu toe mijn favoriet. In totaal zijn er 10 verschillende smaken, namelijk:

– Chocolade Hazelnoot
– Chocolade Sinaasappel
– Pistache Abrikoos
– Chocolade Fudge
– Vanille
– Guave Mascarpone
– Kweepeer Lavendel
– Tiramisu
– Banaan Gezouten Caramel
– Framboos Cheesecake

Uiteraard heb ik ook mijn man (wel gluten- en melkproducten eter) de macarons laten proeven om te kunnen vergelijk met “gewone”. Hij was ook aangenaam verrast. Je proeft wel een verschil volgens hem, maar zeker niet minder lekker.

Niet de meest smaakvolle foto, maar het laat wel zien hoe krokant en luchtig de macaron is als je erin bijt.

De macarons zijn dagelijks verkrijgbaar, dus spontaan zin in een gebakje of iets bij de koffie, gewoon even binnenlopen. Wil je in het centrum van Arnhem een kopje koffie drinken met iets lekkers erbij, dan zou ik Lola’s echt aanraden.

Ze kosten 1,75 per stuk en 6 stuks voor 9,95. Mijn advies, neem er minimaal 6, en dan zijn ze nog te snel op ;-).

p.s. Op de website van Lola’s staat ook het hele menu, je kunt er namelijk ook ontbijten en lunchen. En zelfs hierbij zie ik glutenvrije opties. Wellicht vertel ik je daarover meer in een volgende blog.

1 reactie

  1. Margriet

    De link naar lola ‘s werkt niet.
    Bestaat deze zaak nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑