Wie vaker mijn blogs leest zal merken dat ik mijn boodschappen voornamelijk bij Albert Heijn koop. Enerzijds omdat die winkel bij ons in de buurt is, anderzijds omdat zij nou eenmaal de meeste keus hebben in het melkvrije en glutenvrije assortiment.

Zo nu en dan maak ik een uitstapje naar Lidl, Aldi, Jumbo of Plus. Zij hebben een paar dingen die AH niet heeft dus daar rijd ik soms speciaal voor om.

Zo was ik laatst bij Aldi (voor de melkvrije worstenbroodjes) en nam daar meteen de zwart/wit hagelslag mee voor mijn kinderen. Specifiek voor mijn kinderen omdat deze altijd al wel zonder melkproducten is, maar wel tarwe bevatten (let op; kan sporen van melk bevatten).

Tot nu! Want tot mijn verbazing zag ik thuis ineens dat er bij de ingrediënten geen tarwe meer staat maar rijstenbloem. Ik dacht eerst nog dat het een foutje zou moeten zijn en besloot later even een mail te sturen ter check. Maar tot mijn verbazing heb ik inmiddels ook bij Jumbo en Plus (niet op de foto) een glutenvrije versie gezien! Bij AH hebben ze tot nu toe helaas alleen nog de versie met tarwe.

Eerder schreef ik al dat ik zelf dol ben op zoet beleg (zie deze blog met 5 x melkvrij zoet beleg) maar de pure hagelslag begon ik echt zat te worden. Voorheen at ik ook liever melkhagelslag en deze zwart/wit smaakt eigenlijk als melkhagelslag (en ja, bevat ook meer suiker en is ook slechter…), dus ik ben heel blij met deze aanpassing!

Voor de volledigheid uiteraard ook de alle ingrediënten: