Ken je dat; je neemt een hap van iets en je smaakpapillen maken een sprongetje? Dat had ik bij het proeven van mijn laatste aanwinst van Lidl.

Eigenlijk ben ik er principieel op tegen om al ver voor een feestdag het bijbehorende snoepgoed te kopen. Pepernoten koop ik pas zodra de sint voet op Nederlandse grond heeft gezet, en kerstkransjes pas na 5 december. En tja, wat doe je met pasen. De periode tussen carnaval en pasen vind ik nog vrij lang, dus meestal koop ik de eerste dingen zo’n 2 weken voor pasen.

Echter…

Bij mijn laatste bezoek aan Lidl besloot ik om alvast het paas snoepgoed te screenen op melk en tarwe. En mijn oog viel op de pure chocolade paaseitjes. Nou is dat niet echt bijzonder, echter hebben deze een praliné vulling! Tja, dat kon ik niet laten liggen. En ohhhhh, wat zijn deze lekker! Als ik het etiket niet had gelezen dat had ik echt gedacht dat ik melk proefde, zo zacht is de smaak.

Maar er was meer. Zo heeft Lidl ook verschillende pure chocolade eitjes met een vloeibare vulling.  Whiskey of bijvoorbeeld crème de cassis. Zelf vond ik deze niet zo heel lekker, maar meneer Jansen had ze zo snel op dat ik er geen foto van heb kunnen maken 😉 .

Daarnaast zag ik ook nog leuke paasei-beans. Zachte zoete snoepjes in vrolijke kleuren en in een ei-vorm. Voor mijn kinderen is een massief chocolade paasei vaak nog te hard en te groot. Deze eitjes zijn dan een gezellig alternatief.

Dus op zoek naar melkvrij en glutenvrij lekker voor pasen? Ik zou dan zeker een bezoekje aan Lidl brengen!

 

 

En zoals je gewend bent hierbij ook de etiketten van beide met alle ingrediënten: