Glutenvrije en melkvrije pannenkoek bij de zeven dwergen in cuijkWij proberen onze vakanties altijd af te sluiten met een etentje op de laatste dag. Zo ook onze laatste vakantie in Limburg. Dit keer besloten we om onderweg ergens te gaan eten. Na wat speurwerk op google naar een restaurant mét speeltuin, kwam ik op de website van Pannenkoekenhuis De 7 Dwergen, dicht in de buurt van Cuijk. Hoewel ik vooraf niet had bedacht om er een blog of te schrijven, wil ik jullie dit adres toch echt niet onthouden…

Informatie vooraf

Op de website wordt al direct aangegeven dat het mogelijk is om er een glutenvrije en melkvrije pannenkoek te bestellen. Daarnaast zag ik een erg mooie speeltuin, dus  de keuze was snel gemaakt. Ik zou wel zien wat er qua eten daadwerkelijk mogelijk was, onder het mom “als het maar gezellig is”.

Informatie in het restaurant

Ook in de menukaart werd aangegeven dat er verschillende opties zijn. Glutenvrije pannenkoeken op basis van sojamelk of water en met of zonder ei. En daarbij de vermelding dat deze pannenkoeken in olie worden gebakken ipv boter. Heel fijn dat dit al zo helder vermeld wordt.

Later viel mijn oog op een kleine allergenenkaart die standaard op elke tafel staat. Tot onze verrassing was de appeltaart melkvrij, dus was een geluk voor mijn dochter. Haar nagerecht was meteen gekozen 😉 .

Keuze

Ik besloot een pannenkoek met appel en rozijnen te nemen. Geen spannende keuze, maar het is nou eenmaal mijn lievelings. Maar deze versie was wel écht heel erg lekker. Niet te dik en al helemaal niet te dun, totaal niet droog en goed gevuld.

Bij het bestellen van het nagerecht zag ik dat het kinderijsje gemaakt werd met aardbeien sorbetijs, hoe fijn! Toen bij extra navraag bleek dat deze idd melkvrij was heb ik dit ijs met verse aardbeien voor mezelf besteld. Zo leuk om eens een nagerecht te kunnen bestellen in een pannenkoekenhuis!
Bij het serveren van het nagerecht kwam de bediening nog extra even terug.  Op de verpakking van het ijs bleek te staan  dat het mogelijke sporen van gluten kon bevatten. Voor mij geen probleem, maar wel heel goed dat ze zich ervan bewust zijn dat dit een probleem kán zijn.

 

Omgeving

Dit restaurant is zowel van binnen als van buiten een aanrader. Binnen is het een pannenkoekenhuis zoals je dat misschien verwacht. Hollands, rustiek en uiteraard met een sprookjes thema (mocht je niet weten van wie de zeven gekke dwergen waren 😉 ). Binnen is er een grote speelplek. Er staan tafels bij waar je juist zou kunnen gaan zitten als je de kids vanaf je tafel in de gaten wilt houden, maar je kan ook verder weg zitten waardoor je geen “last” hebt van het speelhoek.

 

Maar buiten is het helemaal fantastisch. Dit restaurant heeft er namelijk een enorme speeltuin bij. Met nog een extra ballenbak, trampoline, glijbanen, fietsjes etc. Ik denk dat onze kinderen zich hier met gemak een uur kunnen vermaken, hebben ze daarna goed honger.

Eten met een intolerantie

Hoewel het in een pannenkoekenhuis vaker mogelijk is om glutenvrij en/of melkvrij te eten, ben ik over dit restaurant extra enthousiast. De allergenen-kaarten op tafel, de extra vermelding over de  melkvrije pannenkoeken die in olie worden gebakken en, het feit dat ze terugkwamen voor mijn ijs. Allemaal dingen die er aan bijdragen dat je echt ontspannen kunt eten.

Eten zonder een intolerantie

Maar ook als je alles kunt eten is dit een aanrader. En wel om de volgende 3 redenen:

  1. In dit pannenkoekenhuis kan je ook terecht wanneer iemand in het gezelschap geen pannenkoeken lust. Wij hebben bijvoorbeeld een gezin waarbij lang niet iedereen hiervan houdt. Echter zijn pannekoekenhuizen vaak wel hele leuke restaurants voor kinderen. En hier kunnen we allemaal lekker eten.
  2. Reuze buitenspeeltuin & leuke binnenspeeltuin. Need I say more?
  3. “De muntjes”. Voor mijn kids altijd een waar feest. Bij de gerechten die je besteld krijg je een aantal muntjes waarmee je iets kunt uitzoeken. Uiteraard kleine dingen, maar zoveel leuker dan wanneer je willekeurige verrassing krijgt.

Dé muntjes

Het wat-zal-ik-toch-uitzoeken-winkeltje