Mocht je koemelk niet kunnen verdragen en geitenmelk wel, dan is het ijs van Goats Goodness echt een aanrader. Omdat er veel tegenstrijdige verhalen zijn over de gevolgen van veel soja inname, vind ik dit een fijn alternatief voor het soja ijs van Ola (Swedisch Glace).

Toen bij onze zoon op 1-jarige leeftijd bleek dat hij geen koemelk kon verdragen hebben we geitenmelk geprobeerd. Dit bleek goed te gaan en hij vond het gelukkig erg lekker. In tegenstelling tot zijn moeder (ik dus). Want ohhh, wat vind ik geitenmelk vies.

Toen ik bij Albert Heijn dit “geitenijs” in de vriezer zag staan nam ik het ook enigszins sceptisch mee. “Waarschijnlijk alleen voor Stan want ik lust geen geitenmelk”.

Maar bij een eerste voorzichtige hap van het chocolade ijs, wist ik niet hoe snel ik de tweede moest nemen. Zo lekker! En echt geen “geitensmaak”. Dat typische nasmaakje van geitenmelk (ik vermoed dat hooi zo zal smaken 😉 ) blijft weg.
Natuurlijk proefden we daarna direct de aardbei en vanille. De aardbeien variant vind ik ook heel lekker, de vanille wat minder. Met name omdat ik in die laatste versie wel de geitenmelk proef. Wellicht niet verwonderlijk dat de vanillesmaak juist de favoriet van mijn zoontje is.

En eenmaal het ijs geproefd kwamen er allemaal lekkere combinaties in mijn hoofd. “Voor mijn blog” moesten die natuurlijk meteen gemaakt worden 😉 .

Een gluten- en melkvrij hoorntje, chocoladeijs en gesuikerde hazelnootjes. Hmmmm

Van gesmolten chocolade maakte ik een bakje, wat soja slagroom, aardbeienijs en hazelnootjes. Wederom hmmmm

Ik kocht het ijs bij Albert Heijn voor 2,49 per bakje (240ml). Er is nog een 4de smaak verkrijgbaar namelijk pistache. Naast geitenmelk zijn er natuurlijk ook andere ingrediënten zoals (klik op de afbeelding om te vergroten):