eten & drinken - wonen - kids - DIY

Warme choco met room, zonder slagroom (koemelkvrij, lactosevrij en glutenvrij)

Slagroomvervanging zonder melkTerwijl ik dit typ hoor ik het buiten regenen en waait er een harde wind. Het perfecte weer voor warme chocomel met slagroom. En warme chocomel, dat is (melkvrij) zo geregeld. Soja-, amandel- of rijstchocomel in de magnetron en hoppa. Maar ja, die slagroom. Natuurlijk kan je de soja slagroom van Alpro gebruiken, maar ik ga niet voor 1 beker chocomel een heel pakje slagroom kloppen met een mixer. En een spuitbus melkvrije slagroom kan ik niet bij ons in de supermarkt kopen.

Frisia mini mallows verpakking

Nu viel mijn oog op deze mini marshmallows van Frisia. Gelukkig melk- en glutenvrij! Ik heb wel vaker deze mini-spekkies gezien, maar helaas zat daar altijd melk in. Bij deze dus niet.

En wat ik er dan mee doe?…..

Strooi een fijne laag op je warme chocomel. Wacht tot de onderste laag “smelt” en genieten maar. De bovenste spekjes hebben nog structuur en smaken als spekjes. De gesmolten exemplaren roer je vervolgens door de warme chocomel en klaar is de roomlaag 😉

Smeltende Frisia mini mallows

Zoals aangegeven bevatten deze mini mallows geen gluten, tarwe of melk. Wat wel? Veel suiker ;-). Op de verpakking geven ze tevens nog een paar andere fijne tips om deze te gebruiken. Ik kocht deze mini mallows bij onze (kleine) Albert Heijn, of andere supermarkten ze ook al hebben weet ik eigenlijk niet.

Ingredienten mini mallows Frisia

 

1 reactie

  1. Eva

    Wat een goede tip! Bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑