eten & drinken - wonen - kids - DIY

Yes, de Vegan Magnum is er! (tevens glutenvrij en sojavrij)

Wat hebben we er naar uitgekeken, de komst van de Vegan (en dus melkvrije) Magnum in Nederland. En ja hoor, vandaag was het zover. Daar, in een Albert Heijn een paar dorpen verderop, lag het. Mijn Magnum Almond… zucht.

Al mijn enthousiasme was eigenlijk vooral gebaseerd op mijn herinnering van de Magnum Almond, al is het inmiddels al wat jaren geleden dat ik die at. Eenmaal terugrijdend naar huis bedacht ik me pas dat deze natuurlijk ook heel vies zou kunnen zijn, dát zou dan pas een deceptie zijn.

Eenmaal thuis konden we ons natuurlijk niet inhouden. Mochten de foto’s bij deze blog iets minder mooi zijn… ik werd op de hielen gezeten door een 5 en 7-jarige die écht niet konden wachten met proeven 😉

En dan natuurlijk de hamvraag; Hoe smaakt het? Eigenlijk kan ik kort en bondig zijn… super lekker! Aanrader! #wanneermagikdevolgende

Ok, als je de moeite hebt genomen om deze blog te lezen, wil je misschien iets meer info. Allereerst de chocolade. Ondanks dat er geen melk in zit, smaakt het wel meer naar melkchocolade dan naar pure chocolade. En met name de Almond variant vind ik echt verrukkelijk.

Daarnaast is natuurlijk ook het “room”ijs belangrijk. Ik had al gelezen dat deze gemaakt wordt op basis van erwteneiwit. Daar werd ik niet meteen dolenthousiast van. Toch een gek idee. Maar de smaak is echt lekker! Anders dan het soja ijs in bijvoorbeeld de Vegan Cornetto of Vanille ijs van Alpro.
Mijn zoontje vindt dat soja ijs bijvoorbeeld echt niet lekker. Het ijs van de Magnum kreeg van hem wel degelijk “een duimpje omhoog”.

Al met al ben ik echt positief verrast. Hoewel ik zelf geen ijsmonster ben (het Magnum alternatief dat we eerst aten haalde ik vooral voor mijn dochter in huis), vrees dat deze magnums iets vaker op ons boodschappenlijstje staan….

De magnums kosten 2,99 per 3 stuks. Iets duurder dan de gewone variant (4,25 per 6), maar wat mij betreft zeker de moeite waard.

Let op! Deze Magnums zijn niet gegarandeerd koemelkvrij. Ze kunnen mogelijk (sporen) van melk bevatten. Wanneer je intolerant bent voor koemelk of lactose zal dit vaak geen probleem zijn, bij een heftige koemelkallergie is het wel even uitkijken.

Voor alle andere ingrediënten zie de onderstaande etiketten:

2 reacties

  1. Huda

    Beste,

    Bedankt voor de uitgebreide uitleg. Ik ging vandaag net een pakje kopen tot ik binnen de ingrediënten de zin “Kan melk bevatten” zag. Hoe kan dit voor een product dat beweert Vegan te zijn?

    Grt

  2. Renske

    @Huda dat “kunnen sporen van bevatten” staat op enorm veel producten. Die magnums worden in een fabriek gemaakt waar ook zuivel verwerkt wordt. Dat weerhoudt mij er niet van ze te kopen. Ik ben ethisch veganist en hoewel ik graag puur plantaardige initiatieven steun, beperk ik me daar niet tot. Volgens mij is de kans dat er daadwerkelijk melk in zit klein. Bedrijven doen het namelijk om zich in te dekken tegen eventuele rechtszaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑