eten & drinken - wonen - kids - DIY

5 x DIY met kastanjes

Herfstletters van kastanjesDe herfst, de tijd van lopen in het bos, kastanjes zoeken en mee naar huis nemen. Mijn kids zijn er dol op. Vooral dat laatste. Met als gevolg dat ik met bakken kastanjes zit (je zou er maar een laten liggen in het bos), maar wat moet je ermee?

Gelukkig heb ik wat leuke ideetjes gevonden. Want ja, je kunt er gelukkig meer mee doen dan alleen maar poppetjes maken met lucifers of een spinnenweb. Mijn favo’s zijn:


Herfstletters

Door de kastanjes aan elkaar te “rijgen” of te plakken kan je super leuke herfstletters maken. Ik heb onlangs voor het eerst een lijmpistool gekocht en dit leek me de perfecte gelegenheid om deze eens te proberen.

Ik zag dit idee op deze Duitse blog, zij gebruikt volgens mij cocktail prikkers om de kastanjes aan elkaar te maken. Ik deed het als volgt:

Kastanjes uittellen

Eerst per letter kijken welke kastanjes “passen”

Cocktailprikkers uitmeten

Dan de cocktailprikkers op maat maken

Kastanjes op hout

Tot slot de kastanjes zowel op het hout als aan elkaar vastlijmen

Met name door de houtjes achter de letters kan je ze ook goed rechtop zetten.

Herfstletters met pastel


 

Krans

Om het huis ook buiten in herfstsfeer te maken zag ik op pinterest verschillende kransen die beplakt zijn met kastanjes en andere dingen uit het bos. Ook super leuk om samen met je kinderen te doen.

Op deze website zag ik een hele mooie krans, die ik zelf beter buiten vind passen dan binnen.

 


Glitters

Wie zegt dat herfstsfeer en kastanjes in huis altijd saai en muffig zijn (wat ik dus eigenlijk denk…) zal ook blij worden van dit idee:

Ik vond het op deze blog. De tekst van het artikel kan ik niet lezen maar het lijkt me vrij makkelijk te maken. Lijm op het witte gedeelte van de kastanje en in een laagje glitters deppen. Staat zeker op mijn to do list voor de komende dagen!


Alfabet

ABC met kastanjes

Op deze blog zag ik ook een super leuk idee. Zowel decoratief als een leuk spel (zeker voor mijn dochter de nu in groep 3 zit en dus volop met letters en woordjes bezig is). Met krijtstiften of glassmarkers schrijf je de leukste dingen op kastanjes. De kinderen kunnen dit zelf doen, of je schrijft het alfabet erop. Puzzelen maar om elke keer weer nieuwe woorden te leggen.

Heeft je kind minder plezier in rekenen? Cijfers en een plus(+), min (-) en vermenigvuldiging (x) en je hebt een leuk rekenspel.

Letters op kastanjes

Ik kocht onlangs een set van 4 van deze glass markers voor maar 1 euro! “Uiteraard” bij action 😉 .


Kastanjemeel

En wil je helemaal geen kastanjes in huis? Zoek dan naar tamme kastanjes en maak er dan meel van, kan je er wel een lekkere taart mee bakken;-) . Met natuurlijk als voordeel dat je meteen glutenvrij meel hebt.

(Bron huis-tuin-en-keuken.blogspot.nl)

Ik heb dit nog niet eerder zelf gemaakt, maar vond op de website van Huis Tuin en Keuken een goede manier. Volgens mij kan je hier wel een lekkere appeltaart mee maken. Ook dit staat absoluut op mijn to do list voor de komende tijd.


 

3 reacties

  1. Laura

    Leuke ideeën! We hebben namelijk een overschot! Maar het meel dan wel van tamme kastanjes ipv de gebruikte op je foto’s 😃

  2. Mevrouw Jansen

    Dankjewel! En klopt ja, ik heb het er nog even duidelijk bijgezet. Wel zo handig inderdaad 😉

  3. Maria

    Super leuk. Zullen we er morgen nog meer zoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑