Soms heb je gewoon behoefte aan een makkelijke warme snack. Bij de lunch, ’s avonds bij een salade óf als late night snack. Om die reden heb ik eigenlijk altijd wel iets op voorraad, gewoon “voor het geval dat”.

Hoog tijd om mijn 5 favorieten eens met jullie te delen!

1: Kibbeling

Onlangs bestelde ik bij de Free From Shop voor het eerst glutenvrij kibbeling. En oh, wat is dat lekker! Eenvoudig in de oven op te warmen. De kibbeling is niet echt gekruid, maar dat los je simpel op door het te bestrooien met bijvoorbeeld Herbamare kruidenzout van A. Vogel. Die is ook zowel glutenvrij als melkvrij.


2: Noodles

Eindelijk lekkere kant en klare noodles. Jammie! O.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Let op; deze kunnen sporen van melk bevatten

3: Worstenbroodje

Ik schreef er vorige maand al over. Het worstenbroodje van Ouni. Ideaal om in de vriezer te hebben. Kijk in deze blog voor alle informatie.


4: Kipballetjes

Ik ben fan van de kipballetjes van Ikea. Maar dan wel als ik ze zelf heb klaargemaakt 😉 . Naast het feit dat deze gehaktballetjes glutenvrij en melkvrij zijn, bevatten deze ook geen varkensvlees. Wanneer je deze bij Ikea eet vind ik ze zelf wat te zacht en slap. Ik warm ze thuis vanuit de vriezer eerst op in de magnetron (iets minder lang dan op de verpakking aangegeven) en daarna bak ik ze nog even in de (melkvrije) boter in de koekenpan. Dan zijn ze pas écht lekker en toch snel klaar. Ideaal als als warm hapje als maar probeer het ook eens op een broodje.


5: Broodje kip”burger”

Okee, hierbij moet je wel 2 kant en klare dingen samenvoegen, maar dan heb je ook wat ;-).

De kipnuggets van Liddl (als die er zijn) of anders van Consenza bak je in de oven in een paar minuten tot warme knapperige mini kipburgertjes. Daarbij een schär hamburgerbroodjes (die bewaar je ook in de vriezer), sausje erop en smullen maar. Ik schreef eerder deze blog over o.a. de broodjes van Schär.

Bij deze versie ging ik helemaal los. Een Schär hamburgerbroodje, kipnuggets, gebakken cervelaatworst en mango. Jammie!
Let op; Deze kunnen sporen van melk bevatten

Wat is jouw favoriete kant-en-klare snack?