eten & drinken - wonen - kids - DIY

5x melk- en glutenvrije pure chocolade

20160925_151744

Als ik een recept deel waarin chocolade verwerkt is, wordt me vaak gevraagd welk merk chocolade ik gebruik. En omdat er eigenlijk best veel keus is, hierbij een selectie. Van voordelige Aldi chocolade tot dé Tony’s Chocolonely. En van de saaie Verkade verpakking tot aan de chocolade van Snor, die als een cadeau niet zou misstaan.

Weten waar je deze chocolade kunt kopen en alle ingrediënten zien?

Ingrediënten en verkrijgbaarheid:

Tony’s Chocolonely

 20160925_151823

De pure varianten van Tony’s Chocolonely zijn vaak melk- en glutenvrij. Naast deze pure variant had ik onlangs de puur/merengue/kersen smaak. Heelijk! Daarnaast is er ook nog pure chocolade met zeezout, deze staat absoluut op mijn wishlist.
Deze chocolade is bij veel supermarkten verkrijgbaar, maar ook bij kleine speciaalzaken. Zoals bijvoorbeeld Waar in Arnhem.

Verkade

20160925_151840

Het voordeel van deze pure Verkade chocolade is dat je deze in vrijwel elke supermarkt kunt verkrijgen.

Albert Heijn

20160925_151904

Ga je liever voor biologisch? Ook dat kan met de pure chocolade van AH. Het voordeel van deze variant vind ik dat het een dunne tablet is.

Time 4 Choco

  20160925_151938

Gelukkig is er ook in de budget-winkels keus. Neem deze “bros” van Aldi. Overigens is de échte Bros van Nesté ook in een pure (melkvrije) variant verkrijgbaar.

Snor

20160925_152128

Mijn lievelings, wat betreft de verpakking, is absoluut deze chocolade van Snor. In 2014 werd  Snorchocolade geïntroduceerd. Simpelweg omdat ze vinden chocolade – net als hun boeken – een superleuk cadeautje is.

De feestelijke verpakking is ontworpen door het Nederlandse designbureau Studio Boot. Op de achterkant van de ingestoken kaart kun je jouw eigen boodschap schrijven om de reep zo je eigen persoonlijke cadeau te maken.

Tja, en welke chocola is dan het lekkerst? Dat moet ik nog maar eens uitgebreid gaan testen ;-).

7 reacties

 1. Nikki - Sukhi.nl

  Ah super fijn zo’n lijstje! Zelf eet ik ook vegan + glutenvrij dus lees heel wat etiketjes. Heel fijn dit 🙂
  gr, Nikki
  http://www.Sukhi.nl

 2. Mevrouw Jansen

  Graag gedaan! Al met al is het soms een hele speurtocht he ;-).

 3. Yvonne

  Wij willen ons graag aanbieden om te testen😀!

 4. Y

  Tony Chocolonely is niet glutenvrij, aldus hun eigen website!

 5. Mevrouw Jansen

  Ze kunnen niet garanderen dat er geen sporen van gluten in zitten omdat er in de fabriek ook gluten zijn. Er zitten in deze reep echter geen ingredienten met gluten. Ik heb van deze chocolade absoluut geen last. Dit is ook de reden waarom ik altijd het etiket met de ingredienten erbij zet. Dan kan ieder voor zichzelf bepalen of het product “veilig” is of niet.

 6. sofie

  Alleen de snor en de AH merk is glutenvrij. Tony’s en Verkade is bijna nooit glutenvrij. hier klopt echt helemaal niks van. Ik mag geen gluten omdat ik coeliakie heb, dit kan mensen echt een verkeerd idee geven en daar kunnen ze echt ziek van worden.

 7. SE

  Uit gepresenteerde info blijkt dat er geen garantie gegeven kan worden dat deze ‘sporen’ zich niet bevinden in de gefabriceerde repen.

  Dit is absoluut misleidende informatie.
  Een super allergisch familielid was hier niet blij mee.

  Nu graag een lijstje van pure chocolade waarop wel garantie gegeven kan worden. 🙂

  Met vriendelijke groet,

  SE Goossen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑