eten & drinken - wonen - kids - DIY

Aapjes kijken in Dierenrijk

Dierenrijk
Sinds mijn schoonzus in de buurt van Eindhoven woont, zijn we voor etentjes, shoppen of een dagje uit steeds vaker aan die kant van het land te vinden. Zo kwamen we terecht in de kinderdierentuin Dierenrijk bij Eindhoven. Mocht je hierbij denken aan een ge-upgrade kinderboerderij dan heb je het mis, dit is zo’n enorme aanrader met kleine kinderen!

De dieren

Hoewel het park qua vierkante meters echt een heel stuk kleiner is dan menig dierentuin, zijn de echte “dierentuin-dieren” allemaal present. Van apen tot olifanten en van tijgers tot aan de stokstaartjes. De enige twee dieren die de kinderen misten waren pinguïns en giraffen. Dat komt wellicht ook omdat we een aantal jaren een abonnement hebben gehad bij Burgers Zoo en hier waren beide dieren een vast onderdeel van onze route.

Het viel me op dat er in het park bijna geen bordjes staan met extra informatie over de dieren. Later begreep ik dat deze informatie allemaal op de website staat (zie hier). Dus met een smartphone kan je deze informatie uiteraard ter plekke (voor)lezen.

Wel zijn er een aantal bordjes met wat leuke weetjes bij de dieren.

De speeltuinen

Kenmerkend voor deze dierentuin zijn de vele, heel veel, speeltuinen. Zowel groot als klein. En zijn een aantal grote speeltuinen waar ze echt een tijd kunnen spelen, maar vaak vind je ook op de route een speeltuin met 1 of 2 toestellen. Net genoeg om even 10 minuten te spelen en daarna weer verder te gaan. Bij onze kinderen was deze afwisseling super fijn, het zorgt dat de dieren elke keer weer verrassend zijn.

Spelen in de glijbaan met achter je de kamelen.

Tevens is er ook een binnenspeeltuin met de toepasselijke naam “indoor apenkooien”. Extra leuk is dat deze speeltuin grenst aan het binnenverblijf van de apen. Dus met een beetje geluk zie je tijdens het spelen, aan de andere kant van het glas, echte apen.  Dan is natuurlijk de vraag, welke aap kijkt naar wie 😉 .

De Horeca

Er zijn 2 horecazaken in het park, maar omdat het niet zo groot is, zijn dat er voldoende. Bij het restaurant is er zelfs de mogelijkheid om glutenvrije friet én glutenvrije frikadellen te bestellen. En bij doorgeven van de bestelling werd zelfs gevraagd of het ging om een intolerantie, in dat geval werd namelijk de aparte frituur aangezet. Heerlijk!

Aangezien mijn kinderen “enkel” koemelkintolerant zijn, konden zij een gewone frikadel bestellen. Uiteraard vroeg ik wel eerst op deze melkvrij waren. Het was geen enkel probleem om mij even de verpakking te laten zien zodat ik het zelf kon checken.

Enige minpuntje wat mij betreft aan de horeca, nou ja namens mijn kinderen, was het feit dat er geen appelmoes verkrijgbaar is.

Ze kunnen geen absolute garantie geven op het voorkomen van kruisbesmetting maar doen er wel alles aan om dat te voorkomen.

De prijzen

Wanneer je online de kaarten koopt betaal je 17,00 per persoon. Een vriendelijke prijs voor een dagje uit. Je betaald dit voor kinderen vanaf 3 jaar. Wanneer je met kleine kinderen gaan (tot een jaar of 8) kan je hier wel een dag vertoeven, zeker wanneer er veel gespeeld wordt. De horecaprijzen vond ik wel wat aan de hoge kant, maar uiteraard kan je eten en drinken gewoon zelf meenemen.

Het “enorme” kassagebouw.

1 reactie

  1. Irma

    Haha wij waren toevallig dezelfde dag daar geweest. Ze hadden inderdaad netjes even op ingrediënten gekeken of er geen melk in de fritesaus zat. Tip voor volgend jaar, met dagjeuitmunten van de jumbo kun je voor 4 p.p. er heen gaan. Zelfs in de zomervakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑