eten & drinken - wonen - kids - DIY

Albert Heijn varieert met kokoskoeken (koemelkvrij, lactosevrij & glutenvrij)

Tijdens mijn rondje alledaagse boodschappen viel mijn oog op het koekschap van Albert Heijn. Een andere indeling en veel nieuwe verpakkingen. Yes, wat ben ik er dol op om dan te kijken of er nieuwe dingen zijn die ik “mag”. En ook deze keer stelde mijn geliefde Appie me niet teleur. Zo zag ik een reeks van kokoskoeken met de meest spannende smaken. Maarliefst 4 van deze varianten zijn zowel glutenvrij als melkvrij.

Omdat ik (uiteraard) hier meteen een blog over wilde schrijven vond ik het veroorloofd om maar meteen alle vier de smaken te kopen, openen én te proeven (ook in die volgorde hoor)…

Smaak 1

Passievrucht kokos AH

Ik begon met de passievrucht kokoskoeken. En hoewel ik verwacht had te moeten zoeken naar deze smaak, was deze best duidelijk aanwezig. Niet te overheersend maar gewoon lekker. Een subtiele frisse toevoeging.

Smaak 2

Framboos kokos AH

Daarna de frambozen kokoskoeken. Zoals de kleur al doet vermoeden zit er door het hele beslag frambozen, en dat proef je ook. Enorm veel zelfs. Voor mij was de framboos-smaak echt te overheersend, kreeg er zelfs een rilling van 😉 .

Smaak 3

Door met de Pina Colada variant. Omdat bij de ingrediënten specifiek de ananas wordt genoemd (en ik dol ben op alles met ananas) had ik hier veel van verwacht. Maar helaas, deze vond ik echt niet lekker. Nou maak je mij ook niet blij met een glaasje Pina Colada, wellicht daarom  een echt no-go voor mij.

Smaak 4

Rumrozijn kokos AH

Tot slot de Rumsmaak-Rozijnen. Bij deze twijfelde ik of ik het lekker zou vinden. Ik ben een enorme liefhebber van rozijnen (tot afgrijzen van Meneer Jansen omdat ik werkelijk overal rozijnen aan wil toevoegen), maar ik houd niet van rum. Helaas overheerst de rumsmaak, dus ook deze was voor mij geen succes.

Conslusie
Melkvrije en glutenvrije passievrucht kokosbollen

Mijn favo

Al met al ben ik na het proeven een beetje teleurgesteld. Je maakt mij toch blijer met de gewone kokoskoeken (met een laagje chocolade, van Consenza of Mrs Crimbles bijvoorbeeld). De frambozenkoeken vond ik echt niet lekker en daarvan zou het me ook verbazen als veel andere mensen dat lekker vinden. Mocht je van Rum of Pina Colada houden dan vind je deze varianten misschien wel lekker.

Melkvrije en glutenvrije Framboos kokosbollen

Brrrr.. no go…

Ik kocht deze koeken voor 1,99 per verpakking. En let op; ze liggen dus niet in het dieetschap maar bij de gewone koeken. Durf jij ze ook te gaan proeven? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

 

2 reacties

  1. Jose

    Staat er een glutenvrij logo op de verpakking. Hoe zit het met kruisbesmetting tijdens productie?
    Is dit wel echt geschikt voor coeliakie patiënten?

  2. Mevrouw Jansen

    Hoi Jose, er staat idd het glutenvrije (en melkvrije) logo van AH op. Er staat ook niet op dat het sporen van gluten kan bevatten. Wanneer je op de foto’s klikt met de verpakking kan je de ingredienten lezen en het logo zien (dan vergroot de foto zich).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑