macadamianotenZolang de man met de witte baard nog in het land is, wil ik nog niets met Kerstmis te maken hebben. Geen kerstinkopen, geen gedachte over het kerstdiner of bezoek aan de kerstshow van Intratuin. Voor 1 ding maak ik echter een uitzondering…. het speciale kerstassortiment in de supermarkten.

Bij mijn laatste bezoek aan Lidl heb ik dan ook weer alle schappen afgezocht en kijk wat ik vond. Macadamia noten, omhuld met pure chocolade. Zonder koemelk, zonder lactose en zonder gluten (wel mogelijke sporen van).

Vaak zijn dergelijke chocoladenoten gemaakt met pinda’s. Omdat ik niet allergisch ben voor pinda’s maar er wel op reageer, was ik extra blij met deze traktatie.

close up macadamia noten

En wat zijn ze lekker!! Voor mij zijn het eigenlijk de vervanger voor de M&M’s met pinda’s waar ik vroeger zoveel van hield. Echt een aanrader. Op de verpakking staat tevens “met zeezout”. Nou, dat kan je ook met een korreltje zout nemen. Toen ik het halve bakje op had bedacht ik me pas dat ik dat erop had zien staan. Het zeezout proefde ik echt niet, maar ik heb het daarentegen ook echt niet gemist.

Uiteraard weer een overzicht van alle ingrediënten:

Ingredienten