eten & drinken - wonen - kids - DIY

Knäckebröd zonder tarwe, pitten & zaden

In de Allerhande las ik over het nieuw knäckebröd dat zij exclusief verkopen. Het zou hét echte Zweedse rogge knäckebröd zijn en ik was direct nieuwsgierig. Wellicht is het dan ook zonder tarwe!
Hoewel ik ook spelt verdraag, en er crackers zijn van puur spelt, vind ik het zo jammer dat daar altijd zoveel pitten en zaden op zitten. Zeker wanneer ik ’s ochtends een cracker eet met alleen jam, heeft een pitten- en zadenloze cracker mijn voorkeur.

Een test volgde, met een zeer positief resultaat. Erg lekker. Echt de smaak van het Wasa knäckebröd wat ik me kan herinneren van vroeger . Een prima alternatief voor die keren dat “mijn” brood in de supermarkt op is en ik daardoor geen ontbijt heb :-). En de prijs van 1,79 per pak is toch vriendelijker dan de glutenvrije alternatieven.

Extra leuk, ze zijn in de vorm van een pizza punt. Uiteraard totaal niet van invloed op de smaak maar het eet wel leuk.


Albert Heijn communiceert op de website de volgende ingredienten: 
Let op; de blauwe en gele variant zijn tarwevrij, de groene niet!.

3 reacties

 1. Martine

  Deze heb ik nog niet geprobeerd, maar ik heb vandaag Fjord bij de Jumbo gehaald. Op de website had ik gezien dat er 100% volkoren rogge en zout in zit. Mijn verwachtingen waren laag, het kostte €0,49. Geen leuke pizza punt, maar het is superlekker!!
  Ik zag dat er een sticker op zit van beste koop+beste uit de test van de consumentenbond. Lijkt me geheel terecht! Ik ga gelijk terug naar de Jumbo om een voorraad in te slaan 😉

 2. Mevrouw Jansen

  Dankjewel voor de tip!

 3. Yvette

  Superbedankt voor de tips. Tarwevrij eten zoeken vind ik nog lastig dus ik ben hier blij mee 👍🌺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑