Dagvers glutenvrij rozijnenbrood Albert HeijnVanaf vandaag (maandag 4 september) kun je dagvers glutenvrij én melkvrij brood kopen bij Albert Heijn.  Albert Heijn is de eerste supermarkt in Nederland met dagelijks vers gebakken glutenvrij brood.  En extra fijn, de producten zijn allemaal melkvrij (dus zowel koemelkvrij als lactosevrij) en in veel gevallen ook sojavrij.

Het brood wordt elke dag vers gebakken in een nieuw geopende Nederlandse bakkerij, waar uitsluitend glutenvrije producten worden gemaakt. De gebruikte verpakkingen zijn extra dik en dubbel gesealed, dus ook buiten de bakkerij hoef je niet bang te zijn voor kruisbesmetting. De dubbele sealing wordt gevormd door het feit dat de zak zowel dicht “geplakt” is, als ook gesloten wordt door een clip.

Dubbele sealing glutenvrij brood Albert Heijn

De dubbele sealing van de glutenvrije broden en cake

Uitgebreid assortiment

Het assortiment dagvers glutenvrij brood bestaat uit: AH vrij van gluten bruin (€ 2,99), AH vrij van gluten licht meerzaden (€ 2,99), AH vrij van gluten donker meerzaden (€ 2,99), AH vrij van gluten bruine meerzaden bollen 4 stuks (€ 1,99), AH vrij van gluten rozijnenbrood 200 gram (€ 1,99) en AH vrij van gluten cake 250 gram (€ 3,49).

Blogs

Albert Heijn heeft verschillende bloggers vorige week uitgenodigd in de speciale glutenvrije bakkerij én heeft er een aantal een pakket gestuurd met alle nieuwe producten om deze te testen. Hier zijn een aantal leuke en informatieve blogs uitgekomen zoals deze blogs van:

Mijn keuring
Dagvers glutenvrij brood Albert Heijn insta stories

Uiteraard moest mijn gescoorde brood meteen gedeeld worden op Instagram 😉

Ik stond vanmorgen natuurlijk te trappelen om de kinderen naar school te brengen en dan meteen even bij mijn AH te kijken of het nieuwe assortiment er al was. En ja hoor! Ik had geluk. Er lag 1 cake, 1 rozijnenbrood en van de andere broden was er meer voorraad. Aangezien ik het meest benieuwd was naar de “speciale” dingen heb ik die eerst gekocht. Mijn bevindingen zijn:

  • Het rozijnenbrood is echt heerlijk van smaak! Echt het rozijnenbrood zoals ik me dat herinner. Naast het feit dat het gluten- en tarwevrij is, ben ik enorm blij dat het ook koemelkvrij is. Ook onder het gewonen rozijnenbrood heb ik nog geen versie kunnen vinden die melkvrij is.
  • Voor wie bang is dat het rozijnenbrood smaakt zoals het fruitbrood van Genius (wat ik echt niet lekker vond), geen zorgen, dit smaakt veeeeeel beter.
  • Het rozijnenbrood is zonder boter of beleg op het randje qua droogheid. Met een laag boter heb je hier geen last van 😉 .
  • De cake ziet er erg smakelijk uit, maar dat is het ook! Wauw. Hoewel ik het niet enorm leuk vind om te schrijven… de reactie van mijn kinderen was “mogen we voortaan altijd deze cake?”.. hmmm. Wat zegt dat over mijn bakkunsten… ;-). En dat terwijl mijn kinderen alleen maar melkvrij hoeven te eten en niet glutenvrij.
    Dagverse cake van Albert Heijn glutenvrij en melkvrij
  • Over de broodjes was ik op het eerste gezicht het minst enthousiast. Ze zien er best compact en wat droog uit. Helaas komt dat overeen met mijn mening na de proeftest. Voor mij zijn deze echt te droog en ook de smaak vond ik niet geweldig.
  • Over het algemeen kan ik alleen maar zeggen dat ik het zo goed vind dat AH deze stap neemt en het in alle AH’s aanbiedt. Uiteraard zijn er nog wat opstartproblemen, maar die zijn er om verbeterd te worden. In mijn (dorpse) AH gaven ze aan dat ze nu verschillende dingen binnenkrijgen en dat we op termijn dagelijks het brood kunnen bestellen die je bijv de dag erna wilt ophalen. Ideaal! Binnenkort ga ik zeker nog het gewone brood testen.
  • Qua smaak was ik enthousiaster over het brood van Consenza (zie deze blog), maar het is zo ideaal dat je dit brood gewoon kunt kopen bij de andere boodschappen en bij de supermarkt om de hoek. De cake en het rozijnenbrood vind ik wel echt aanraders.
  • Ik lees veel op Facebook dat iedereen de prijzen zo enorm hoog vindt. Ik vind dat eerlijk gezegd wel meevallen. Aangezien het hier om een speciaal assortiment gaat, doet dat uiteraard iets met de prijs. En volgens mij betaal je bij de bakker op de hoek toch ook al snel 3,- voor een halve cake?

En voor wie ook de andere ingredienten wil checken. Hierbij ook de etiketten van de cake en het rozijnenbrood: