eten & drinken - wonen - kids - DIY

De Boterlap – Harderwijk

20160808_135425Als we tijdens onze vakantie op de randmeren varen gaan we eigenlijk altijd wel een dagje naar Harderwijk. De stad in, naar het stadsstrand of natuurlijk naar het Dolfinarium.

Afgelopen keer werd het een dagje stad, te beginnen met een lunch op het terras. We kozen De Boterlap in Harderwijk.

Informatie vooraf:

20160808_132402Omdat we spontaan langs gingen heb ik niet vooraf de website bekeken. Bij het schrijven van dit artikel uiteraard wel. Daarbij valt me op dat de menukaart best “moeilijk”  te vinden is. Maar hij staat er wel op. Op de menukaart staat een QR-code waarmee je de allergenen kunt inzien van elk gerecht.

Informatie in het restaurant:

Die QR-code staat ook op de papieren menukaart. Alleen op het moment dat wij er waren functioneerden óf deze code niet óf mijn app, in ieder geval weet ik nog niet hoe dit er daadwerkelijk uit ziet. Gelukkig was er ook een gewone allergenenkaart.

Keuze:

Er was geen glutenvrij brood te verkrijgen dus vroeg ik een gebakken ei met ham, maar dus zonder brood. En lékker dat het was!

20160808_133526         20160808_133520

De brasserie verteld in de menukaart dat ze hun ingredienten bij specialisten inkopen en je merkt dan ook dat ze weten wat ze bereiden. Voor beide kids bestelden we ook een aangepast gerecht (zonder koemelk) maar dat was geen enkel probleem.

Omgeving:

Het terras is leuk, maar redelijk “gewoon”. Bij het afrekenen liep ik naar binnen en werd ik verrast door een prachtig interieur! Mocht ik ooit met slecht weer in Harderwijk gaan eten dan zou ik hier graag vertoeven.

20160808_135405

Eten met intolerantie:

Ik heb heerlijk gegeten en voelde me niet lastig. Ondanks dat het geen brasserie is die bijvoorbeeld standaard glutenvrije producten in huis heeft.

Eten zonder intolerantie:

Je kunt hier enorm lekker lunchen en waarschijnlijk ook dineren. Zo serveren ze bijvoorbeeld het “Brood van Menno” en als ik meneer Jansen moet geloven is dat geweldig lekker. Je merkt aan alles dat er zorg en aandacht aan de gerechten besteed wordt.

1 reactie

  1. Mandy

    Ziet er leuk ingericht uit!!! En zonder brood ziet het er ook nog lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑