Verpakking Homemade Kokosbollen glutenvrij en melkvrijEigenlijk loop ik het schap met alle kant-en-klare bakmixen standaard voorbij. Ik ben immers nog nooit iets tegengekomen dat zowel tarwe- (& gluten-) als ook melkvrij is. Tot afgelopen vrijdag. Ineens zag ik dat HomeMade nu ook een mix heeft om kokosbollen te maken. En aangezien ik vaker glutenvrije en melkvrije kokoskoeken heb gezien besloot ik toch maar even naar de ingrediënten op het pak te kijken. En jawel hoor! Zowel de mix als de bijbehorende chocolade is zowel tarwe- als glutenvrij, en bovendien zonder koemelk of lactose.

HomeMade kokosbollenEn hoewel ik de meeste bakmixen eigenlijk onzin vind ( hoe makkelijk is het om zelf koekjesdeeg of een cake te maken), was ik toch té nieuwsgierig om dit te laten liggen. Ten eerste vind ik het zo leuk dat er nu eindelijk “een pak” is die ik zonder aanpassingen kan gebruiken. Daarnaast heb ik nog nooit iets met kokos gemaakt, dus dit was een goede manier om daarmee kennis te maken.

Je hoeft echt niets aan te passen qua toevoegingen. Alleen water toevoegen, dat is alles!

Op het pak staat al dat het binnen 5 tot 7 minuten te bereiden is, en daarbij hebben ze de tijd nog ruim aangehouden merkten we. Je doet de inhoud van de zak in een kom, 30 ml water erbij, even mixen en het “deeg” is klaar.

Alleen water toevoegen aan Homemademix

Dan 8 bollen maken en bakken maar. Het maken van een stevige bol is eigenlijk het meest lastig. Wij gebruikten hiervoor de ijslepel.

Na het bakken laat je ze even afkoelen, de chocolade smelten en in strepen eroverheen “trekken”. En voilà, klaar zijn de kokosbollen!

En dan is uiteindelijke de vraag… zijn ze lekker? Dat kan ik met een grote JA beantwoorden. Knapperig aan de buitenkant, en nog zacht/taai aan de binnenkant. Ik eet soms de kokoskoeken van Damhert, maar ik denk niet dat ik dat ooit nog ga kopen. Dan bak je ze net zo makkelijk zelf met deze mix, en lekkerder!

Glutenvrije en koemelkvrije kokosbollen

Kokosbollen van Homemade glutenvrij en melkvrij

Mocht je denken dat dit artikel gesponsord is. Nee hoor, ik ben gewoon enthousiast 😉 .