Hangstoel binnenToen ik de vraag kreeg of we een hangstoel of hangmat van Tropilex wilde proberen, was mijn eerste reactie natuurlijk ‘leuk’! Daarna ging ik me echter pas bedenken waar ik die zou moeten ophangen… Nou heb ik helaas  geen mooi geplaatste bomen waar een hangmat tussen zou passen, dus ik had al snel de conclusie getrokken dat het een hang”stoel” zou moeten worden. Maar waar moet je die ophangen?

Meneer Jansen kwam met de meest simpele oplossing, namelijk gewoon ophangen aan de haken van de schommel in de tuin. Dus dat deden we. Nou worden onze kinderen al een beetje te groot voor deze schommel (ze schommelen nu heel hoog en heel hard 😉  , dus eigenlijk is dit de beste vervanger.

Hangstoel Tropilex buiten

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog erg onervaren was met hangmatten en -stoelen, dus ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Eenmaal de hangstoel in huis (wat overigens echt super snel gaat nadat je een bestelling hebt geplaatst)  duurde het even voordat ik de hangstoel zelf kon proberen, de twee mini Jansen’s stonden namelijk meteen klaar om te testen zodra de stoel uit de verpakking kwam.

De test

Hoewel het in het begin nog wat onwennig is om erin te gaan zitten (je bent toch bang dat instort, of dat je iets niet goed hebt opgehangen), is het écht heerlijk! Er kwam meteen een ontspannen gevoel in mijn lijf. Ook mijn dochter is helemaal weg van de hangmat. Zij besloot er lekker een film in te gaan kijken. En na een kwartiertje? Ze sliep! (en dan moet je weten dan mijn dochter (van nu 7) sinds haar 2de jaar, écht niet meer slaapt overdag).
Wat ik opvallend vind is dat deze hangstoel heel anders zit/ligt dan een egg chair. We hebben op mijn werk zo’n stoel  maar ik wordt altijd  misselijk als ik daar in zit. Die schommelt en draait veel meer dan deze hangmat. Daarnaast kan je daar alleen in zitten. In een hangstoel heb je meer een ontspannen zit/lig positie.

Hangstoel in de tuin

Ik besloot te gaan voor een hangmat mét voetensteun (te vinden via deze link). En zoals verwacht zorgt die voetensteun ervoor dat dit echt de beste combinatie is tussen een hangstoel en hangmat. Hoewel je de meest zomerse tinten hebt, besloot ik voor de naturel versie te gaan. Zeker wanneer je de stoel binnen gebruikt vind ik dat beter passen bij het interieur.

Ook voor de winter

Want ook binnen in huis is een hangstoel heerlijk. Nu we eenmaal de hangstoel hebben vind ik het erg jammer dat we in ons huis (nog) geen mogelijkheid hebben om deze op te hangen. Mijn schoonouders hebben dat wel en daarom moest deze natuurlijk ook daar even getest worden. Ik kan me voorstellen dat je hier op een koude winterdag echt heerlijk een boek in gaat lezen of een film kijken..

Hangstoel Tropilex binnen 2

Conclusie? Absoluut een “go” voor de hangstoel, wat een aanrader..