eten & drinken - wonen - kids - DIY

Eindelijk een dunne glutenvrije wrap; deel 2

Afgelopen oktober schreef ik over mijn nieuwste ontdekking. Een dunne wrap die ik kocht bij Ekoplaza. En gezien het aantal keren dat dit artikel gelezen is, denk ik dat hier meer mensen naar op zoek waren.

Maar nu zag ik dat (mijn eigen dorpse) Albert Heijn ook dunne glutenvrije wraps heeft! Daarnaast bevatten de wraps geen tarwe, zuivel en ei. Dan is de enige vraag, hoe smaakt het?

Ik vind de verpakking best verwarrend. Er staat namelijk “Multigrain” op. Bij het woord grain gingen de alarmbellen rinkelen. Maar toen ik nog eens goed keek zag ik toch echt dat deze wraps gluten- en tarwevrij zijn.

Naast dat deze wraps beter verkrijgbaar zijn (voor mij in ieder geval),  zijn ze daarnaast ook nog eens voordeliger dan de Ekoplaza versie. Voor 6 wraps betaal je bij AH 6,99. En aangezien ze geschikt zijn om in te vriezen, hoef je niet in een maaltijd 6 wraps weg te kauwen. Ook fijn ;-).

Maar het belangrijkste; de smaak. Mijn conclusie is; best lekker. Ik vind ze veel lekkerder dan de Schär versie, maar de Ekoplaza versie vond ik net iets lekkerder. Maar op basis van prijs en verkrijgbaarheid zal ik een volgende keer toch deze BFree wraps kopen.

De wraps zijn heel simpel in een droge koekenpan te bereiden. Als je ze uit de verpakking haalt zijn ze een beetje gek van kleur, alsof ze nog “rauw” zijn. Tijdens het verwarmen in de pan zie je ze van kleur veranderen en worden ze brood-achtig.

Ik heb met deze wraps ook een lekkere quesadillas gemaakt. Met behulp van een kant-en-klare bonenschotel van HAK (uiteraard ook gluten- en melkvrij) is dat zo gemaakt. Eerst maak je met wat gehakt en de bonenschotel een vulling. Dan 1 wrap in een droge pan, wat (schapen of plantaardige) kaas erop, bonenvulling toevoegen en afdekken met een wrap. Het geheel even omdraaien zodat de andere wrap ook verwarmd wordt en klaar!

 

De wraps bevat gaan tarwe, gluten, zuivel en ei. Wat wel? Hieronder het etiket.

 

1 reactie

  1. Danielle van der Linden

    De allerlekkerste wraps zijn van het merk Old El Paso. Best al veel soorten geprobeerd, maar de meeste breken bij het oprollen. De Old El Paso zijn helaas alleen online te bestellen. Ongeveer € 3.49 per 6 stuks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑