glutenvrije wrap consenza

Het wordt inmiddels al een fraaie serie. Mijn blogs in de zoektocht naar een lekkere en vooral dunne glutenvrije wrap. Een van mijn favo merken, Consenza, heeft sinds kort ook een wrap in het assortiment. Tijd om deze eens te proberen.

Dürüm of wrap

Het allereerste dat me opviel was de naam van het product. Het wordt namelijk geen wrap maar een dürüm genoemd. Inmiddels heb ik gelezen (google blijft handig) dat een tortilla wrap eigenlijk gemaakt wordt van maismeel en een dürüm van tarwe- of griesmeel. Tot zover de verklaring van de naam.

glutenvrije wrap consenza in verpakking

Smaak

Want veel belangrijker is natuurlijk de smaak. Ik ben heel enthousiast. Persoonlijk vind ik deze wrap nog net iets lekkerder dan de wrap uit mijn eerste blog (die lees je hier) en zelfs veel lekkerder dan de wrap uit mijn tweede blog (die lees je hier).

Deze wrap is dus heerlijk dun en wat ik daarnaast ook heel belangrijk vind, hij blijft lekker soepel. Waar de BFree wraps vrij snel stug en hard worden, is dat bij deze totaal niet het geval. Ook niet wanneer je ze na het verwarmen nog in de oven doet met wat geraspte (vegan) kaas.

Je kunt de Consenza wraps het beste in de koekenpan verwarmen. Je ziet ze ze langzaam “rijzen” in de pan en van kleur veranderen. Je weet daardoor goed wanneer ze klaar zijn.

glutenvrije wrap consenza verwarmen

Je ziet hier dat de binnenkant al van kleur veranderd is, de buitenste ring nog niet.

Mexicaanse wrap

Ik probeerde de wraps zowel in een diner- als een lunch gerecht. Als lunch met wat gebakken kipfilet, tomaat en komkommer (erg lekker) en als avondeten in de vorm van een simpele Mexicaanse wrap. Daarmee ook meteen een fijne tip als je weinig tijd hebt om te koken (ik durf het niet eens een recept te noemen 😉 ), want met deze 4 ingredienten maak je echt in een paar minuten een heerlijke glutenvrije en koemelkvrije Mexicaanse wrap. Omdat ik schapenmelk wel kan verdragen gebruik ik graag hollandse schapenkaas, maar een vegan kaas kan uiteraard ook.

Glutenvrije mexicaanse wrap recept

Prijs & ingrediënten

De wraps zijn online bij verschillende winkels verkrijgbaar. Ik schrok wel van de prijs, 3,99 voor 2 wraps… Bijna jammer dat ze zo lekker waren 😉 . Onderstaand de afbeelding met alle ingrediënten (vergoot deze door erop te klikken).

 

glutenvrije wrap consenza ingredienten