Wanneer je googled op “glutenvrije wrap” dan komen er slechts een aantal resultaten naar boven. Hieronder vallen dan ook nog eens een aantal varianten die niet glutenvrij zijn, harde taco’s en andere niet passende producten.
Eigenlijk is het enige alternatief de variant van Schär. Deze probeerde ik al eerder maar hoewel de smaak niet verkeer is zijn het voor mij geen echte wraps. Net te dik en te luchtig. Ik beschouw ze eerder als dunne pizza bodems. Maar toen kwam ik bij Ekoplaza…
En daar zag ik ineens deze wraps liggen! Ik dacht eerst nog dat ze misschien in het verkeerde schap lagen, maar nee. Deze net-als-gewone-uitziende-wraps zijn gluten (en tarwe) vrij. Nog niet te vroegen juichen dacht ik nog, je weet nog niet hoe het smaakt…
Al snel stond er kip durum op ons menu. Iets wat ik, door het ontbreken van een echt lekkere wrap, al lang niet meer gegeten had. De conclusie?
Super, super, super lekker. Het smaakt als een gewone wrap en is net zo plat en “compact”. Ook maakte ik de wrap met gerookte zalm, komkommer en de nieuwe Seriously Garlic dip van Johma (smaakt als Heksenkaas en is melkvrij!). Wat een traktatie 😉 .
Ik heb ze ook zien liggen 4,79 voor 2 wraps vind ik echt te duur!! Maak ze dus gewoon zelf..
Zelf maken is idd vrijwel altijd het meest voordelig. Maar soms vind ik het ook zo handig als je het ergens gewoon kunt kopen haha ;-). Ik heb een paar keer geprobeerd om ze zelf te maken, maar meestal worden ze dan te “hard”. Je kunt ze dan bijv niet rollen want dan scheuren ze. Misschien een tip voor me?
Vanmorgen gevonden en gemaakt, wraps van kikkererwtenmeel van MIND YOUR FOOD. Je kunt je mooi op rollen zonder dat ze breken. Ik ga ze vanavond eten op mijn werk. Grt M-J.