Onlangs postte ik al een bericht over 5 x koken met pakjes en zakjes. Deze keer ga ik nog een stapje verder, namelijk lekker helemaal kant en klaar. Niet omdat deze producten lekkerder zijn dan wanneer ik ze zelf zou maken, maar puur gemak. Deze week gaan we voor het eerste de avondvierdaagse lopen met onze oudste mini-jansen. Dat betekent: werken, binnen 20 minuten koken én eten, en dan naar de start. En ohh wat ben ik dan blij dat er toch kant en klare dingen zijn die geen tarwe of koemelk bevatten. Ik heb zelf geen last van “sporen van”. Omdat dit voor iedereen anders is heb ik onderstaand aan elk product een afbeelding van alle ingredienten toegevoegd.


Nasi:


Zowel Albert Heijn als Aldi hebben kant en klare nasi zonder tarwe (en gluten) en koemelk (en lactose). Misschien niet de lekkerste nasi die je kunt krijgen, maar met een gebakken ei en veel chilisaus of glutenvrije ketjap kom ik hiermee prima de avond door.

De nasi van Aldi kost 2,89 per 450 gram. Bij Albert Heijn betaal je 3,59 per 450 gram.

De nasi van Albert Heijn

De nasi van Aldi


Sushi salade:

Wanneer je een kant en klaar salade een beetje mooi op een bord legt, dan lijkt het toch heel wat 😉

Kant-en-klare sushi kopen doe ik eigenlijk alleen van een afhaal sushi restaurant. Naast het feit dat dit vrij kostbaar is, moeten wij daar ook nog een eindje voor rijden (ik woon in een echt dorp-dorp). Behalve dat de sushi van de supermarkt niet echt lekker is (lees: eigenlijk niet te eten), voegen ze er meestal sojasaus aan toe waardoor het tarwe (en gluten) bevat. Ik was dan ook erg benieuwd naar de nieuwe sushi salade van AH. Ze hebben 3 verschillende varianten. De versie met rivierkreeftjes zijn voor ons niet geschikt, die met zalm is geschikt als je de dressing weglaat (ik voegde er wat glutenvrije sojasaus aan toe) en de tonijnversie is helemaal zonder tarwe en melk!

En de smaak? Tja, ik weet het niet zo goed. Sowieso moet je de salade echt een tijdje voordat je deze gaat eten uit de koelkast halen (net als bij echte sushi). Anders is de rijst te koud en daardoor niet zo lekker. Ik ga het in ieder geval nog een keer proberen, wellicht vind ik het dan lekkerder.

Links de ingrediënten van de zalm salade (met enkel tarwe in de dressing). Rechts de ingrediënten van de tonijn salade.


Kipspiesjes

 

Deze kip is lekker bij de avondmaaltijd maar zeker ook als borrelhapje. Ideaal bij verjaardagen. Even in de magnetron en klaar!


Aardappelkroketjes

Ik heb ooit 1 keer zelf aardappelkroketjes gemaakt. Zelf deed ik toen wat sojamelk bij de aardappels om het wat smeuïger te maken. Gelukkig doen ze dat McCain niet. Super makkelijk, even in de oven en je hebt knapperige aardappelkroketjes. Wat salade erbij, de bovenstaande kip en je hebt heel snel (en makkelijk) het eten klaar.


Rauwkost salade

Wanneer je rauwkost bij de groenteboer koopt staan er vaak niet alle ingredienten op. Ik vind het dan toch teveel goed om iemand dat op te laten zoeken. Deze rauwkost is gelukkig zonder melk en tarwe. Deze kan je natuurlijk zo als rauwkostsalade eten, maar ik vind het nog lekkerder om deze door sla heen te doen als een soort dressing. Dan heb je heel simpel een complete salade. Ik kocht deze bij AH


Aangezien ik n.a.v. andere blogs alweer zoveel leuke en handige tips heb gekregen ben ik ook nu weer benieuwd. Wat is jouw favo kant en klaar product?