eten & drinken - wonen - kids - DIY

5 x melkvrij (zoet) broodbeleg

Qua voorkeur voor broodbeleg lijken de mini-Jansens erg op hun moeder. In de ochtend kan ik echt genieten van mijn speltboterham met (chocolade) hagelslag. En dat al sinds ik me kan herinneren. De grote vraag na onze “koemelk-intolerantie-diagnose”  was dan ook: hoe krijgen we de kast met zoet beleg weer gevuld?

De mini’s houden beide niet van jam en pindakaas. Dus ik kwam er niet omheen om het in de chocohoek te zoeken. Het heeft wat winkelspeurtochten en etiketten onderzoeken gekost, maar inmiddels hebben we onze kast weer op peil. En ik zal vast een vreselijke slechte moeder zijn omdat ik mijn kinderen zoet op brood geef, maar wat kan je anders als je dat zelf ook doet…

Favorieten

Absoluut met stip op 1 staat voor de mini-Jansens deze chocopasta. Met name omdat deze smaakt naar melkchocolade en niet naar pure chocolade.
De Minions vlokken vinden ze met name leuk voor het plaatje op het pak. Ik weet niet eens zeker of ze de vlokken ook echt zo lekker vinden. Maar aangezien dit tot dusver het enige beleg is wat ik heb kunnen vinden met een licentie, hebben we deze toch in ons huis assortiment opgenomen. Let op; de funny’s bevatten wel melk. Maar die halen we er gewoon uit.
Bij Aldi ontdekten we deze choco-blauwe hagelslag (die er overigens ook in een rode variant is). Met een ware wannebe-Elsa (uit Frozen) in huis, is deze Elsa-hagelslag ook een hit.

Klik op “lees verder” voor de ingrediënten

Hierbij een afbeelding met alle ingrediënten:

20160630_203812

Ik ben erg benieuwd of we misschien nog belangrijke ontdekkingen gemist hebben. Tips zijn welkom!

5 reacties

 1. Katinka

  Ik heb vaak ook nog de duopasta van de ah basic en de pure hagelslag van de ah basic in de kast staan, ook allebei lactosevrij/koemelkvrij ;-).

 2. admin

  Is de duopasta ook zonder melk? Heb ik totaal over het hoofd gezien. Straks even halen ;-). De pure hagel en de wit/zwarte hagelslag van AH basic hebben we inderdaad ook. Thanks voor de tip!

 3. Jolanda

  Bedankt voor de tips.
  Schuddebuikjes zijn ook zonder melk 🙂
  En Benco korrels (waar je chocolademelk van kan maken) ook. En die kan je prima op brood, maar ook als decoratie op toetjes of gebak gebruiken.

 4. Mariëtte Heijnen

  Alle hagelslag van de Albert heijn hebben vanaf nu ook vollemelkpoeder. Geen optie meer dus. Er is nu geen enkel merk hagelslag meer zonder melk.

 5. Rian

  Ik heb deze week de pure XL hagel van de jumbo gekocht zonder soja en melk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑