Een van de meest onhandige dingen aan een glutenvrij en/of melkvrij dieet is toch wel het “onderweg” eten. De mogelijkheden qua  kant-en-klare meeneem tussendoortjes zijn  nou eenmaal erg beperkt. En misschien ligt het aan mij, maar ik heb nou eenmaal vaak dat ik weg moet en ineens bedenk dat ik, in de tijd dat ik weg ben, nog iets moet eten.

Ontbijtkoek is toch wel een van mijn favorieten (sorry mensen van de anti-suiker-politie…). Het nadeel van de glutenvrije ontbijtkoek van Peijnenburg is (voor mij) dat daar melk in zit. Ik was dan ook verrast toen ik zag dat de ontbijtkoek van Consenza wel melk & lactosevrij is.

 

Ze hebben 2 verschillende smaken. Naturel en met gember. Helaas voor mij niet met rozijnen, dat vind ik de lekkerste variant. Ik ben echt geen fan van gember en deze variant is dus ook niet aan mij besteed. Ik proefde de gember zo goed, dat ik denk dat diegene die wél van gember houdt, deze smaak juist heel lekker vindt.

Ik vond de naturel versie echt heel lekker. Iets minder kruimelig dan “de normale” maar wel dezelfde typische smaak van ontbijtkoek. De ontbijtkoek is op verschillende plekken verkrijgbaar en bijvoorbeeld hier te bestellen (a 1,29 per stuk)

Nu alleen nog hopen dat ze deze repen ook volop bij tankstations, de kiosk op het station en speelparadijzen gaan verkopen. Dan hoef ik er niet eens meer aan te denken om zelf iets mee te nemen 😉 .