eten & drinken - wonen - kids - DIY

Mmmmmmm….. (koemelkvrij, lactosevrij en glutenvrij)

Eigenlijk zou ik deze blog niets meer hoeven te schrijven dan Mmmmmm…  Daarbij een afbeelding van dit ijs en je weet genoeg 😉 . Ok dan, voor diegene die iets meer willen weten:

In de diepvrieskast van Albert Heijn XL zag ik ineens deze ijsjes staan. In eerste instantie viel de verpakking me op aangezien ik deze echt veel mooier vind dan de gemiddelde ijsverpakking. En toen zag ik ineens “Lactose free”  erop staan.

Lactose free, de alarmbellen gaan rinkelen 😉

Ik dacht nog, niet meteen blij worden. Het zal wel lactosevrij ijs zijn, van koemelk. In mijn geval alsnog een no-go. Maar nee, dit ijs is gemaakt van kokosmelk. Daarna mijn tweede struikelblok. Wellicht dat er toch wat tarwe in verstopt is? Of melk in de pure chocolade? Maar nee hoor, niets van dat alles. Kortom, ik kon concluderen dat deze “Magnums” toch echt koemelkvrij, lactosevrij én glutenvrij zijn. Wauw!

Tja, en dan de smaak. Dat moet natuurlijk getest worden (heb ik al eens verteld hoe leuk bloggen is). Ik besloot die eer eerst aan Meneer Jansen te geven (uiteraard uit zelfbescherming, mocht hij het niet uitspugen dan kon ik het veilig proberen). En hij keek erg blij na de eerste hap. Toen hij ook nog zei dat de kokossmaak niet overheersend was, besloot ik (het ijs uiteraard) meteen aan te vallen.
Ter plekke bedacht ik de titel voor dit artikel, dus je begrijpt mijn deskundige beoordeling.

Volgens Meneer Jansen kan deze “lijkt-net-Magnum-maar-dan-anders-ijs” bijna tippen aan de echte. Zeker wanneer je een Magnum net iets te machtig en zwaar vindt, dan vind je deze waarschijnlijk lekkerder.

Ik kocht de Frozen Dutch Co­conut ho­ney ice creams per 4 stuks voor 4,75 bij AH.

De ingrediënten zijn:

6 reacties

 1. Ria

  Toen ik dit las was ik helemaal blij mijn man is gek Magnum. Ging verder lezen sojalechetinne daar reageert die op. Heb hem maar nuet blij gemaakt.

 2. Mevrouw Jansen

  Ach wat jammer! Zonde dat het dan net in de chocolade zit he?

 3. Gina

  Ohhh waar koop je die ? Geweldig yammyyyyyyy

 4. Rita

  Is dit dan ook verkrijgbaar in belgie of juist in Nederland???

 5. Mevrouw Jansen

  Ik kocht deze in Nederland. Ik weet niet of ze er ook in BE zijn. Ik las in reactie op mijn bericht op FB dat in Belgie andere melkvrije magnums zijn. Van Swedisch Glace (Ola). Die hebben we (nog) niet in Nederland voor zover ik weet.

 6. Mevrouw Jansen

  Ik kocht deze bij Albert Heijn. Ik hoorde dat ze deze in een kleine AH ook voor je kunnen bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑