eten & drinken - wonen - kids - DIY

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is… blauw

Het wordFles blauwe wijnt getipt als misschien wel hét zomerdrankje van 2016, de blauwe wijn. Toen ik op de facebookpagina van “onze wijnwinkel”  las dat zij deze wijn exclusief in onze regio gingen verkopen was ik geboeid. Want hoe kan een wijn zo blauw zijn en,  natuurlijk belangrijker nog, hoe zou het smaken?

Afgelopen weekend was het zover. De vrachtwagen uit Spanje kwam weliswaar later dan gepland maar zaterdag had ik dan toch een van de flessen bemachtigd. Hup de koelkast in, wachtend op “de keuring”.

Meneer Jansen is eigenlijk een nog grotere wijnliefhebber dan ik, dus ik had er een tester bij ;-). In eerste instantie dachten we aan een chemisch proces wat deze wijn blauw maakt, maar het blijken enkel natuurlijke kleurstoffen te zijn.

Tot zover de introductie. De glazen stonden klaar, de kurk ging eruit, de wijn werd door Meneer Jansen vakkundig in de glazen geschonken en de eerste slok was een feit….

wijn inschenken close
En dan, tja… om eerlijk te zijn waren we er beide niet kapot van. Het is een wat zoetige wijn die, volgens ons, bijna richting een dessertwijn gaat. Bij een dessert drink ik graag een passende wijn, maar ’s avonds heb ik toch liever een wat drogere.

De conclusie? Voor ons geen blauwe wijn deze zomer (en herfst, winter, lente, zomer, herfst..). Jammer, want het ziet er echt tof uit. Mocht je een liefhebber zijn van zoetere wijnen dan raad ik je echt aan om deze zomer te gaan genieten van een “glaasje blauw”.

set close met rand

1 reactie

  1. gera veldkamp

    Het is inderdaad wel heel erg blauw. Het lijkt wel een drankje voor in een sprookje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑