Ik merkte aan het begin van het schooljaar toch dat ik met enige tegenzin de nieuwe traktatietrommels moest gaan maken.  En dat terwijl mijn kids het niet eens  zo erg vinden dat ze (de meeste) traktaties op school niet kunnen eten (dat komt voornamelijk omdat het geen avontuurlijke eters zijn).

De meeste gezonde traktaties mogen ze wel (fruit, groente) maar zodra er cupcakes, chips of koekjes getrakteerd worden pakken ze hun eigen trommel. Het is vooral jammer voor ze dat een snoepje uit de traktatietrommel zo “gewoon” is. Dat is eigenlijk het grootste contrast met hetgeen dat er getrakteerd wordt.

Thuis hebben we 2 snoeppotten. Een met kleine snoepjes zoals bijvoorbeeld dropjes. En een “theepot”. Daaruit mogen ze iets kiezen als we een kop thee gaan drinken. Hierin zitten bijvoorbeeld mini hamburgertjes, die kleine zakjes Haribo, Fruitella etc. Exact dezelfde dingen als ik in de trakatietrommel deed. Tot ik ineens bedacht dat het leuker kan. Want waarom zou ik niet zelf traktaties maken?

Mijn dochter trakteerde afgelopen jaar een hartjes stroopwafel met wat snoepjes in een doorzichtig zakje (eigenlijk bedoeld voor ansichtkaarten).

De unicorn stroopwafel traktatie van mijn dochter

 

Deze zakjes gebruikte ik nu ook. Vervolgens planden we een bezoekje aan Jamin. Ze mochten allebei een zakje snoep scheppen, special voor de traktatietrommel. Een slang, snoepschelp of reuze colafles is toch bijzonder. En wat een feest om zo’n zak te mogen scheppen 😉 .

 

Eenmaal thuis ging ik aan de slag, en zie hier het resultaat.

Extra voordeel van deze manier is dat de keuze in bijvoorbeeld koekjes breder is. Zo is mijn dochter gek op stroopwafels en vindt mijn zoontje vindt bastognekoeken heerlijk. Die kan je (melkvrij) echter niet per stuk verpakt kopen. Dus ik heb ze ingepakt in vershoudfolie, 2 kleine colaflesjes er bovenop en in het zakje. Ook ideaal met bijvoorbeeld de glutenvrije oreo’s.

Ook de gesuikerde spekjes in de vorm van een ijsje zijn bij ons favoriet. Samen met een stukje dropveter en een klein snoepje is het toch een leuk geheel. En ook zo’n reuze slang is iets dat ze eigenlijk nooit eten, dus extra bijzonder als dat een keer kan bij een feestje op school.

En hoewel mijn kids er niet over hadden geklaagd, zijn ze nu nog blijer als ze een feestje hebben op school 😉 .