eten & drinken - wonen - kids - DIY

Melkvrij softijs van IKEA

We hebben er even op moeten wachten maar sinds deze week is het dan eindelijk zo ver. IKEA heeft naast het gewone softijs ook een plantaardige variant. Dit in de vorm van aardbeien softijs.

Uiteraard konden we niet lang wachten en grepen we de eerste mogelijkheid aan om een ritje naar IKEA te maken en het ijs te gaan proeven.

Eerste uitdaging was het hoorntje. In alle FB-groepen die ik volg was er verwarring het hoorntje. Was nou wel of niet melkvrij? IKEA geeft in de winkel zelf aan dat het hoorntje nog niet vegan is (komt wel), maar dat kan uiteraard ook betekenen dat er ei in verwerkt is maar verder wel melkvrij is.

Ik deedeen tijd geleden bij IKEA navraag op hun FB-pagina en ontving daar het bericht dat de hoorntjes wel melkvrij zijn.

In een van de FB-groepen vond ik deze afbeelding met de ingrediënten van het ijs en beide hoorntjes:

Voor alle zekerheid besloot ik toch navraag te doen bij de balie van IKEA. Ik mocht de verpakking gelukkig ook zelf even checken. De kleine hoorntjes (niet de punt-hoorntjes maar de “bekers”) hebben qua ingrediënten niets dat melk bevat, wel heeft het de melding “kan melk of lactose bevatten”. Dit zal voor iedereen een andere consequentie hebben, in ons geval nemen we het dan wel.

De hoorntjes bevatten uiteraard sowieso gluten en tarwe, dus ik mag ze zelf niet. En aangezien we redelijk spontaan gingen had ik geen glutenvrij hoorntje om zelf mee te nemen. Echter bood de dame van IKEA aan om het in een bakje te doen, die maakte ze meteen door een beker “kort” te knippen, ideaal!

Maar uiteindelijk is natuurlijk de vraag; hoe smaakt het?
Tja,…. ik weet niet zo goed wat ik er van moet zeggen. Ook binnen ons gezin waren de meningen verdeeld. Mijn zoontje was erg enthousiast en vond het super lekker. Nou is aardbeienijs sowieso al zijn favoriet, dus dat helpt. Mijn dochter vond volgens vooral het ijs lekker icm het hoorntje, én vond ze het “zelf tappen” helemaal leuk 😉 .

Ik weet zelf niet of ik het nog eens zou nemen. Maar nou ben ik geen enorme ijsliefhebber en al helemààl niet van sorbetijs. Eigenlijk is dit softijs voor mij meer “zacht-aardbeien-sorbetijs” in plaats van het softijs dat ik ken van vroeger.

Al met al ben ik wel heel blij dat IKEA deze stap neemt. Voor de kids zo leuk om ook daar een ijsje te kunnen eten, én zelf te kunnen tappen. Met een prijs van 0,50 c per ijsje is het ook voor de portemonnaie een leuke traktatie. Al denk ik uiteindelijk niet dat we vaak speciaal voor dit ijs naar IKEA gaan rijden.

5 reacties

 1. David

  Ben vandaag bij Ikea Delft geweest en kreeg een lang horentje mee. Bij de ijs balie beneden nagevraagd of ze niet ook het kleine vegan horentje hadden. Dat hadden ze überhaupt niet maar ze vertelden dat het lange horentje kort geleden was aangepast en nu helemaal vegan was. Weet niet of dit op dit moment voor alle Ikea’s geldt.
  Verpakking mogen bekijken,
  Ingrediënten: wafel tarwebloem,suiker,emulgator zonnebloemlecithine, tarwezetmeel, plantaardig vet(cocosnoot), rijsmiddel magnesiumcarbonaat, zout

 2. Ria

  Hallo,

  Ik lees net over het lactosevrije ijsje bij IKEA en dat je daarbij schrijft dat het hoorntje “sowieso” niet glutenvrij is.
  Maar er zijn hele lekkere Cornetto’s van OLA die wel glutenvrije hoorntjes hebben hoor!
  Ook van Magnum (verpakking met groene zijkanten) met 4 stuks ijsjes met chocola op een stokje zijn heerlijk en gluten en lactosevrij! Ik geloof 3,99
  En AH heeft Frozen Dutch ijs (zes kantige doos) ook met 4 ijsjes met choc.op een stokje. Maar in de winkel vind je ze niet helaas (heel raar) en moet je ze dus bestellen .

 3. Pelgrim

  Vandaag een soft ijsje gekocht bij ikea. Er werd mij verteld dat ze alleen aardbeien smaak hadden , dus deze maar geprobeerd , wat een vies ijsje.ik koop nooit weer een soft ijsje bij ikea

 4. Veronica

  Zo zwaar teleurstellend. Grote borden plantaardige aardbeien smaak softijs. Maar nog nooit kunnen kopen bij Ikea Haarlem. Haal die borden dan gewoon weg. al een half jaar zeker zo

 5. Talitha

  Mijn zoontje vindt het ijsje erg leuk. Vandaag wilden we het gezellig halen, maar locatie Ikea Haarlem had geen vegan ijsjes. Kinderen zwaar teleurgesteld. Ook geen andere alternatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑