glutenvrije en koemelkvrije karamel zeezout bonbonsIn een van mijn eerdere blogs liet ik zal zien hoe makkelijk het is om zelf bonbons te maken. Met slechts 1 ingrediënt extra maak je er in een handomdraai karamel-zeezout-bonbons van. En wanneer je gluten- en melkvrije pure chocolade (zie deze link voor een aantal opties) gebruikt en de juiste chocoladepasta (bijv de AH Basic) dan zijn deze bonbons ook helemaal gluten- en melkvrij!. Onze geliefde Tony (die van de Chocolony) zou er zelfs jaloers op worden…

De bonbons

Via deze link kom je bij mijn hele blog over het zelf maken van bonbons. Ter reminder plaats ik hierbij ook nog een keertje de video:

The magic

Dan nu het magische extra ingrediënt…. Dr. Oetker heeft (als limited edition) een nieuwe versiering voor cake, taart of bijvoorbeeld ijs. Het zijn gezouten karamel balletjes en een beetje “crunch” erin. Ik was erg verbaasd dat er in deze balletjes geen melk (ivm de karamel) of gluten (ivm de crunch) zitten. Ik heb het zelfs extra gevraagd aan Dr. Oetker of er misschien iets mis was gegaan op het etiket. Maar wat een geluk, het blijkt echt gluten- en koemelkvrij. Het kan zelfs geen sporen van koemelk bevatten gaven ze aan.

Salted Caramel Crunch

Wanneer je er hiervan een paar (stuk of 7 balletjes) op de chocoladepasta legt voordat je de laatste laag gesmolten chocolade erop giet…. Dan krijg je zo’n lekkere bonbon!

Glutenvrije en koemelkvrije bonbons

Zooooooo lekker

Ik verwacht dat ik de komende tijd nog wel een aantal dingen ga ontdekken waarin deze balletjes erg lekker zijn (misschien door een chocoladecake?),  maar ik kon het niet laten om dit alvast met jullie te delen. Hup, op naar de dichtstbijzijnde supermarkt allemaal  😉 .