Eerder schreef ik al over mijn eerste bestelling bij een speciale “allergie-webshop”.  Bij deze shoppingsessie kwam ik tevens soja slagroom tegen in een spuitbus. Dat leek me ideaal! Ik gebruik regelmatig de soja slagroom van Alpro, maar je gaat voor op een beker chocolademelk nou eenmaal geen grote kom slagroom  kloppen. Dus met een klik zat de bus in mijn winkelmandje.

De verpakking maakte mij niet direct enthousiast. Ik besloot de bus mee te nemen naar het kerstdiner. Met 4 kids en 2 volwassenen die geen melk mogen had ik een mooi testpanel ;-).

Mijn vader (die overigens wel melk mag) besloot zich er als eerst aan te wagen. En warempel, hij vond het lekker. Ook Meneer Jansen nam na de eerste hap nog een beetje. En de kids? Die waren enthousiast.

Uiteraard ging ik het ook zelf proeven. En hoewel het alweer een hele tijd geleden is dat ik gewone slagroom at, denk ik dat dit best wel dezelfde smaak heeft. De textuur is in ieder geval romig en het is lekker zoet (niet te). Je proeft (uiteraard) wel de soja maar dit is niet overheersend.

Kortom, echt een aanrader! Je hoeft deze slagroom niet in de koelkast te bewaren dus ideaal voor in de voorraadkast. Tevens handig wanneer een van de mini-Jansens een kinderfeestje heeft en ze gaan daar cake versieren.

Ik bestelde de slagroom bij TheFreeFrom shop en deze kost 2,19.
Uiteraard ook een afbeelding van alle ingrediënten: