eten & drinken - wonen - kids - DIY

Feeststol van AH (glutenvrij, koemelkvrij & lactosevrij)

Hoewel ik eigenlijk helemaal niet zo gek ben op “kerststollen” kon ik de variant van Albert Heijn toch echt niet laten liggen. Want áls er dan een gluten- én melkvrije variant is, dan moet je die natuurlijk proberen.

Maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik positief verbaasd ben. Deze blog schrijf ik ook niet om te laten weten dat deze stol bestaat (want heel FB staat er vol mee), maar met name omdat hij echt anders is dan de meeste stollen.

Ik kan me kerststollen vooral herinneren als zwaar brood, bomvol rozijnen en noten. En jawel, met die vreselijke rode en groene “stukjes”… brrr ik krijg rillingen als ik daar aan denk 😉 .

Dit brood is echter heel luchtig, met alleen rozijnen (de hazelnoten die ze noemen proef je nauwelijks). Ik zou dit eerder omschrijven als rozijnenbrood met amandelspijs en poedersuiker.

Mijn conclusie is dan ook dat deze heerlijk is. Mocht je echter een “echte” stol willen, dan zou ik deze laten liggen. Overigens heb ik deze stol ook aan mijn (niet glutenvrije en melkvrije) collega laten proeven en die vond het ook lekkerder dan verwacht!

Deze Feeststol is voor 3,99 verkrijgbaar bij Albert Heijn. Voor iedereen die rekening moet houden met andere intoleranties of allergieën onderstaand ook een afbeelding van alle ingrediënten.

2 reacties

  1. Marianne

    Zo jammer dat er ei inzit maar voor mezelf ga ik hem toch halen 😊
    Lang leve de -geen gekleurde stukjes bitter fruit-! 😂

  2. Anne Marie Henderson - Engelaar

    Lijkt me wel lekker.
    Ga er zeker 1 halen voor Kerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑