eten & drinken - wonen - kids - DIY

Flora Plant; de 5 voordelen

Ik kan me voorstellen dat wanneer je dit artikel verder gaat lezen, je denkt dat ik (goed) betaald ben voor het schrijven hiervan. Maar helaas pindakaas… Ik ken niemand van het merk Flora Plant en heb alle pakjes die ik inmiddels heb gebruikt, zelf gekocht. Ik vrees dat ik er nou eenmaal erg enthousiast over ben. Tijd om te vertellen waarom!

1. Melkvrij

De reden waarom ik de plantaardige Flora heb geprobeerd is (uiteraard) omdat deze (koe)melkvrij is. Ik gebruikte altijd de Plantenmargarine van Albert Heijn, maar omdat die een tijdje niet verkrijgbaar was in mijn AH, besloot ik Flora Plant te proberen.

2. Vrij van soja, conserveermiddelen en kleurstoffen

Binnen ons gezin zijn er een aantal intoleranties, maar ook bij familie en vrienden. “Boter” was vaak een moeilijk punt wanneer ik iets van gebak wilde maken dat iedereen mag eten. Eigenlijk wordt in elke andere boter ofwel soja ofwel kleurstof en conserveringsmiddelen gebruikt. Maar niet in Flora Plant! Zie onderstaande afbeeldingen van de ingrediënten.

3. Ook een gezouten versie

Er is van Flora zowel een gezouten als ongezouten versie. In principe gebruik ik meestal de ongezouten versie voor cake en gebak en voeg ik de hoeveelheid zout van het recept toe. Maar in recepten waar je meestal slechts een snuf zout toevoegt, zoals in cake, gebruik ik nu de gezouten versie. 

4. De smaak

Flora heeft echt een “romige” smaak zoals roomboter. Je kunt het bijvoorbeeld ook heerlijk gebruiken op (rozijnen)brood. Bij de plantenmargarine van AH had ik toch het gevoel vooral “vet” op brood te smeren. Maar ik vind ook dat de cake en koekjes die ik ermee gebakken heb, echt lekkerder zijn dan met andere plantaardige boters.

5. Kruidenboter

Flora is de perfecte basis voor zelf gemaakte kruidenboter. En zijn verschillende kruidenmengsels verkrijgbaar om in een handomdraai kruidenboter te maken. De boter wordt vrij snel smeerbaar en ook daardoor fijner dan bijvoorbeeld een andere harde plantaardige boter.

Eigenlijk kan ik maar 1 nadeel vermelden van deze koemelvrije boter, en dat is de prijs. Deze is echt een stuk duurder dan de eerder vermeldde Plantenmargarine. Deze laatste kost nog geen 90 cent bij AH, terwijl Flora Plant voor dezelfde hoeveelheid 2,29 kost! Maar zoals bovenstaand wel duidelijk wordt, ik vind de smaak en structuur ook echt veel beter. Ander voordeel is dat je Flora Plant in vrijwel elke supermarkt kunt kopen.

Uiteraard ben ik heel benieuwd naar jullie ervaringen met deze “boter”!

3 reacties

 1. Silke

  Beste,
  Van smaak vind ik deze boter net zoals jij, ik heb er ook al van alles mee geprobeerd.
  Nu vroeg ik mij als je een cake recept hebt met 120 gram boter kan ik dit dan gewoon vervangen door 120gram flora plant?

 2. Freedom8

  Helemaal met je verhaal eens. Erg lekkere boter. Ze deelde het uit bij de winkels, maar ik ben om. Super makkelijk in gebruik ook. Ik vervang het 1 op 1 met roomboter.

 3. Hazel

  Wij zijn ook helemaal fan van dit merk boter! De kids vinden de zoute boter zelfs zo lekker dat ze dit soms zelfs als enige beleg op een cracker of boterham willen eten. Terwijl zij gewoon alles kunnen eten.
  Bij het bakken van koekjes heb ik soms nog wel mijn twijfels over de boter. Ik heb het idee dat de koekjes iets meer uitlopen dan bijvoorbeeld met plantaardige margarine. Maar dat is vast wel een beetje mee te tweaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑