FloraIetsiepietsie jaloers zag ik bij heel veel “grote” bloggers de nieuwe vegan boter Flora voorbij komen, die zij opgestuurd hadden gekregen. Hoewel ik verre van Vegan ben, trekt het melkvrije aspect mij natuurlijk wel. Toen ik daarbij zag dat een van die bloggers, eentje die wél roomboter mag, schreef dat dit de lekkerste plantaardige boter was die ze ooit had geproefd, trok ik bijna een sprint naar de plaatselijke AH.

Hoppa. Bakje in de kar, betalen, naar huis en proeven! En ja hoor, ze had gelijk. OMG wat is dit lekker! Een broodje met een laagje van de gezouten boter deed me echt denken aan de etentjes toen ik nog alles “mocht” eten.

Flora close up

Alleen maar positief? Nou nee. Het nadeel van deze “boter” vind ik wel dat hij erg snel zacht wordt. Zo at ik het bij een bbq, en halverwege het eten was het al bijna helemaal gesmolten door de warme buitentemperatuur. En is je brood nog iets te warm? Dan smelt het ook meteen.

Flora koop je bij Albert Heijn (zie deze link voor info). De ingrediënten zijn:

Ingredienten flora melkvrije boter

Maar desondanks ben ik echt enorm blij met deze nieuwe boter. Het zou maar zo kunnen zijn dan deze standaard in onze koelkast te vinden is….