Glutenvrije koek Intratuin Duiven ProeftuinHoewel Intratuin Duiven als sinds het voorjaar vernieuwd blijkt te zijn, hoorde ik toch vandaag pas wat deze verbouwing inhield. Er is niet alleen een grote (enorm grote) binnen- en buitenspeeltuin gebouwd, maar daarnaast is er ook een nieuw restaurant, De Proeftuin genaamd. Mijn eerste vraag; zou je hier ook glutenvrij en melkvrij kunnen eten? Aangezien ik hier online nog niets over kon vinden, plaats ik hierbij alvast een blog over mijn eerste bevindingen.

We waren er deze keer rond de middag. We hadden thuis al een broodje gegeten en het was nog te vroeg voor een diner. Dus het werd wat drinken met iets lekkers erbij. Bij de vitrine van het gebak viel mijn oog op deze stolp met het bordje glutenvrij erbij. Omdat deze taart er zo lekker uitzag vroeg ik voor de zekerheid of die taart echt glutenvrij was. Jazeker beaamde de medewerkster, en voegde er tevens aan toe dat daarom om dit gebak een stolp zat.

Glutenvrije taart Intratuin Duiven Proeftuin

Omdat de taart overduidelijk melk bevatte (en daardoor voor mij niet geschikt) vroeg ik of ze eventueel ook iets zonder melk had. Ze wees me op de glutenvrije muffins en roze koeken. Helaas bevatten ook die beide melk. Maar mocht je dus alleen glutenvrij hoeven te eten dan heb je hier keuze uit 3(!!!!) verschillende traktaties bij de koffie of thee.

Snoep bij Intratuin Duiven

Gelukkig is er ook een gedeelte met verpakte snoepjes en chips (naturel chips blijven toch vaak de redding als je melk- en glutenvrij moet eten). Daarnaast hebben ze een assortiment aan voorverpakt zoet beleg. Dat vind ik zeker voor mijn kids vaak ideaal. Dan neem ik voor de zekerheid zelf een koemelkvrij broodje mee. Kunnen ze in het restaurant het beleg, wat drinken en een snoepje uitzoeken, en zijn we op die manier toch even “uit lunchen”.

Beleg proeftuin Duiven

Uiteraard heb ik ook alvast gekeken of ik hier zou kunnen lunchen of dineren. Mijn oog viel op dit scherm:

Glutenvrij eten bij Intratuin Duiven

Ze geven aan dat je gerust naar glutenvrije variaties kunt vragen. De mevrouw bij de kassa gaf daarbij aan dat je dan zeker ook andere allergieën of intoleranties kunt aangeven. Kortom, zeer binnenkort ga ik nog eens, alleen dan rond lunchtijd. Ik weet voor 99% procent zeker dat mijn kids dan staan te trappelen om weer mee naar “die tuinwinkel” te gaan. De speeltuin ziet er namelijk zo uit….

Klimtuin Intratuin Duiven

En dan zelf genieten van een fijn momentje rust 😉

Klimtuin Intratuin Duiven buiten

Deze speeltuin bevindt zich in een binnentuin, dus je kunt zelfs heerlijk in de zon zitten!

Wordt vervolgd….