Glutenvrij eten proeftuin intratuin duivenEen paar weken geleden schreef ik al over mijn eerste bezoek aan het nieuwe restaurant van Intratuin in Duiven, De Proeftuin genaamd. Met daarbij, niet te vergeten, de enorme speeltuin.

Aan het einde van onze vakantie was het tijd voor een tweede bezoek, nu om te lunchen en de binnenspeeltuin te ontdekken.

Melkvrije (kids)lunch

Bij binnenkomst viel mijn oog op een speciale kidslunch met 2 broodjes en 2 soorten zoet beleg. Super leuk. Bij navraag bleek er in die broodjes echter melk te zitten en daarbij voor mijn kids ongeschikt te zijn. Echter hebben ze ook (standaard) pistolets die wel melkvrij zijn. En wat zagen die er heerlijk uit, wat ze volgens mij dochter ook zeker waren. Wij namen er gekleurde hagelslag bij en klaar ben je.

Melkvrij eten proeftuin intratuin duiven 2

Glutenvrije én melkvrije lunch

In het restaurant zijn een aantal glutenvrije producten verkrijgbaar die helaas wel allemaal melk bevatten. Ik was dan ook heel benieuwd of er qua lunch iets mogelijk was. In eerste instantie werd door de kok gedacht dat er melk in het glutenvrije brood zit, maar gelukkig ging hij dat nog even checken. Het bleek namelijk ook melkvrij!

Daarbij gaf de kok aan dat ik keuze had uit verschillende soorten beleg. Kipfilet, ham en zelfs een vegetarische optie. Ook deze zijn gluten- en melkvrij. Ik vroeg hem om een broodje met kip te maken en bijv een dressing die mocht. En ohhh, wat was het resultaat heerlijk.

Omdat er in een open keuken wordt gewerkt kan je goed kijken of er veilig gewerkt wordt (ivm kruisbesmetting). Ik vond echt dat de kok erg vriendelijk was en zeer meedenkend. Daarnaast zag ik dat ze etiketten van de dressings nog extra gecontroleerd werden.

Tevens werd me verteld dat er een aparte frituur is voor glutenvrije friet en daarnaast zijn er altijd glutenvrije frikadellen! (volgens mij zijn deze ook altijd melkvrij, maar dat heb ik deze keer niet laten checken). Daarnaast verkopen ze er mini tubes zaanse mayonaise bij, dus die zijn gelukkig ook geschikt!

Kortom, wat is het toch heerlijk als je zo tijdens het winkelen ook een keertje fijn een broodje kan eten toch?

Binnenspeeltuin

In mijn vorige blog benoemde ik al even de abnormaal grote (maar natuurlijk fantastische) speeltuin die buiten geplaatst is. Bij dit bezoek bleek er ook nog een enorme binnenspeeltuin te zijn. Compleet met 2 trampolines die je dmv een heuse zoektocht boven in de speelconstructie vindt! Ik denk dat ze onderstaande foto’s voldoende zeggen…

Binnenspeeltuin proeftuin intratuin duiven

Dus woon je in de buurt van Duiven? Plan dan maar snel een bezoekje aan Intratuin, echt de moeite waard!