eten & drinken - wonen - kids - DIY

Glutenvrij Lidl #2: Maria biscuit (melkvrij & glutenvrij)

In de serie “glutenvrij Lidl” weer een topper. Ook de Maria biscuits heb ik opnieuw gekocht. Met name omdat dit koekje niet alleen lekker is bij de thee, maar daarnaast ook een perfect ingrediënt voor andere zoetigheden. Ik heb mijn favo’s voor je op een rij gezet.

 1.  Taartbodem
  Omdat deze koekjes heel fijn van structuur zijn (geen grove korrels of vlokken), kun je ze perfect gebruiken als taartbodem. Even malen in de keukenmachine, in wat gesmolten boter roeren en klaar is de bodem. Ik gebruik zo’n bodem bijvoorbeeld in de ananas bavarois taart, de mini cheesecakes of bij de koemelkvrije “monchou”-taart
  Koemelkvrije en glutenvrije cheesecake
 2.  Crumble
  Omdat de koekjes best makkelijk uit elkaar vallen (zonder dat ze té kruimelig zijn) zijn ze  ideaal om crumble van de maken. Simpelweg met een vork of lepel even “prakken”. Erg lekker onder een bol ijs, over een dessert of om een marshmallow traktatie uit de oven (of bbq) mee te maken. Ik plaatst hierover eerder deze video en recept.

  Ik gebruikte deze koekjes bijvoorbeeld ook op het kant-en-klare toetje van Alpro net iets lekkerder te maken:
  Super snelle koemelkvrije en glutenvrij kwarktaartje
 3. Koek
  Van twee simpele Maria biscuits maak je met een beetje hulp een heerlijke koek. Fluff is hierbij mijn favoriete ingrediënt. Een beetje chocolade er bovenop en je hebt een heerlijke koek! Ik deed dat eerder met de biscuit van Schär  maar ook met deze biscuits gaat het goed. Deze biscuits breken wel iets sneller, dus een beetje voorzichtigheid is aan te raden.

Om de andere allergenen te checken uiteraard ook een foto van de ingredienten:

3 reacties

 1. Maaike

  Ze komen vanaf 1 november weer in de actieweek. Ik was op zoek naar de ingrediënten en alle mensen die er over bloggen ten spijt ben jij de eerste die de ingrediënten vermeld. Hoewel ze nu een andere verpakking hebben gok ik dat niet het hele recept omgegooid zal zijn, wat betekent dat ze voor mij helaas niet doorgaan, omdat ik geen maismeel verdraag. Wel fijn om dat nu al te weten in plaats van in de winkel. Top dus deze ingrediëntenvermelding, bedankt!

 2. Mevrouw Jansen

  Wat leuk om te horen dat het je heeft geholpen. Helaas niet met een positieve uitkomst ;-(

 3. Ingeborg

  Let op ik schrijf dit op 13 januari 2019 en nu zit er wel melk in! Waar eerst stond kan sporen bevatten staat nu alleen nog sesamzaad!!!! Er staat nu duidelijk lactose melk…helaas na weer een heftige aanval neem ik alles weer onder de loep en wat een verrassing ze zijn weer vernieuwd…blijf checken mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑