Omdat een kerst voor mij alleen compleet is met een croissant bij het ontbijt (en ik deze tarwe- en koemelkvrij nergens in de buurt kan kopen) besloot ik om voor de feestdagen mijn eerste online bestelling te doen bij een speciale “allergie-webshop”. Normaal gesproken doe ik juist alle boodschappen bij gewone supermarkten en soms bij Ekoplaza. Deze situatie vroeg om een uitzondering.

En als ik daar dan toch ben…… uiteraard bekeek ik ook de rest van het assortiment van de TheFreeFromShop.

En wat zag ik daar? Tarwevrije (en glutenvrije) discodip (of spikkels). Die MOEST ik natuurlijk proberen!

Omdat de omschrijving in de webshop “bonte muisjes” is, was ik enorm benieuwd of het te vergelijken zou zijn met echte discodip.

Qua uitstraling is het grootste verschil met echte spikkels dat de kleuren iets matter zijn en minder verschillende kleuren. Geen probleem, als de smaak maar goed is toch?

En die smaak? Tja… om eerlijk te zijn viel het me een beetje tegen. En dat eigenlijk niet eens vanwege de smaak, maar vooral omdat het toch nét geen echte spikkels zijn. Waar de spikkels met tarwe hard zijn en min of meer breken in je mond, zijn deze beter de omschrijven als bros. Ze deden me een beetje denken aan manna snoepjes.

Conclusie? Als je een recept of traktatie wilt maken waarbij je echt balletjes moet hebben qua versiering, dan vind ik dit een aanrader. Wil je gewoon versiering op gebak of ijs ,dan zou ik eerder kiezen voor de glutenvrije opties van Dr. Oetker of een huismerk van de supermarkt.

Deze discodip kost 2,09 voor 35 gram (zie deze link). Dat is ongeveer evenveel als in de reguliere verpakking van een Dr. Oetker versiering.

Hierbij alle ingrediënten: