Als ik eerder had geweten hoe eenvoudig het is om zelf kaasstengels te maken, waren er al bakplaten vol onze oven uit gekomen. Deze kaasstengels zijn zelfs het lievelingshapje van de mini-Jansens (en geloof me, dat zijn echt geen alles-eters, grrr).
Naast het feit dat deze erg makkelijk te maken zijn, is het ook leuk om ze samen met je kids te maken. Ze kunnen bijna alles zelf doen én het duurt niet te lang.

Wanneer je een gewoon recept neemt voor kaasstengels wordt meestal aangegeven dat je het bladerdeeg moet inprikken. Bij glutenvrij bladerdeeg doe ik dat juist niet omdat dat toch al wat moeilijker luchtig wordt.

Voor alle ingrediënten en werkwijze 

Ingrediënten:

  • 1 pakje Consenza bladerdeeg
  • 1 ei
  • Schapenkaas
  • Italiaanse kruiden

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de bladerdeeg in stroken en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  3. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei.
  4. Rasp de kaas. Ik gebruik het liefst schapenkaas, maar een andere kaas kan uiteraard ook.
  5. Bestrooi de bladerdeeg royaal met kaas.
  6. Bestrooi de stengels met Italiaanse kruiden.
  7. Bak de stengels in circa 9 minuten lekker bruin.

Heb ik teveel gezegd?

Geniet ervan!