glutenvrije en koemelkvrije oliebollen van ConsenzaOp Facebook zag ik onlangs dat Consenza nu niet alleen vers brood heeft (die ik eerder reviewde) maar ook versie oliebollen. Ideaal voor als je zelf geen oliebollen wilt of kunt bakken. Echter waren deze voor mij niet echt dichtbij verkrijgbaar. De verrassing was dan ook groot toen ik deze week onverwacht een pakket ontving van Consenza, mét de versie oliebollen. Kon ik ze toch testen!

Het valt me allereerst op dat de bollen vrij groot zijn (maar hoe meer hoe beter toch? 😉 ) en zeer rijk gevuld. En aangezien ik enorm van rozijnen houd is dat aan mij wel besteed.

Bij in bereidingswijze staat dat de oliebollen direct klaar voor consumptie zijn. Aangezien ik koude oliebollen echt niet lekker vind besloot ik ze toch maar direct op te warmen. Ik heb hierbij gemerkt dat ik ze liever nog iets warmer en iets langer in de oven heb dan ze aangeven. Ik deed ze een minuut of 12 in een oven van 200 graden.

Doorsnede consenza oliebollen

En dan natuurlijk: de smaak…. Mijn conclusie is dat ze iets beter smaken dan ik had verwacht, maar het echt niet halen bij (mijn) vers gebakken oliebollen. Het is een prima alternatief, maar aangezien ik het wel leuk vind om zelf oliebollen te bakken op oudjaarsdag zal ik niet snel kant-en-klare bollen kopen, De smaak deed mij heel erg denken aan het rozijnenbrood van Albert Heijn. Zoals je misschien eerder hebt gelezen rooster ik deze meestal in de broodrooster, en daarmee lijkt de smaak best wel op die van deze oliebollen.

De oliebollen zijn nu (uiteraard) niet meer verkrijgbaar, maar mocht je deze volgend jaar willen bestellen dan zou ik zeker de Facebookpagina van Consenza in de gaten houden. Dit jaar postten ze bijvoorbeeld:

Voor de volledigheid uiteraard ook een overzicht van alle ingrediënten.

Ingredienten Consenza oliebollen

En uiteraard wens ik hierbij iedereen een hele fijne jaarwisseling én een super gezellig, gezond en mooi 2018!