Hoewel we het veel vaker proberen ga ik ongeveer 1 x per jaar met mijn “vriendinnen-van-de-HEAO” uit eten. Als ik me bedenk hoe lang het toch alweer geleden is dat we afstudeerden, voel ik me ineens toch niet meer zo jong… Deze keer stelde een van de meiden voor om naar ‘goed.’ proeven te gaan. Iets waar ik een aantal jaren geleden vaker kwam, maar ongemerkt al tijden niet meer geweest was.

Informatie vooraf:

Uiteraard ging ik niet zomaar op de bonnefooi naar het restaurant. Eerst even online de menukaart checken. Hierop staat wel gevraagd of je een allergie wilt aangeven. Dat kan dus nog alle kanten op.

Aangezien ik niet voor verrassingen wilde komen staan heb ik het restaurant vooraf gemaild. Ik doe dat altijd vrij specifiek om misverstanden te voorkomen (nee, tarwe is niet hetzelfde als gluten en koemelk is niet hetzelfde als lactose…). Hierop kreeg ik het volgende antwoord:

“Het is geen probleem, we zullen een aangepaste kaart voor u maken.” Een hoopvolle reactie!

Informatie in het restaurant:

Eenmaal aangekomen kreeg ik in eerste instantie de gewone “kaart” (de placemat is tevens de menukaart). Toen ik aangaf dat ik koemelk- en tarwevrij moet eten was dat geen enkel punt. “Oh prima, dan loop ik even naar de keuken om de kaart aan te laten passen”.

Vervolgens kreeg ik eigenlijk een op maat gemaakte kaart. Een X betekend niet mogelijk, een krul kon ik wel bestellen. En evt zaken als kaas die ze eraf konden laten waren doorgestreept. Wat een luxe! Niet zelf zoeken in een allergenenlijst maar gewoon kunnen kiezen!

Keuze:

Toen ik vooraf de kaart bekeek dacht ik dat ze ófwel heel veel moesten aanpassen, óf dat ik weinig keus zou hebben. Dit bleek reuze mee te vallen. Zo staan er bijvoorbeeld loempia’s op de kaart, deze bleken van rijstvellen gemaakt te worden. En super lekker!

Onderstaand de dingen die ik koos van de kaart:

Omgeving:

Ik denk dat dit restaurant een ambiance heeft die je geweldig vindt of juist probeert te vermijden. Het is hoog, industrieel maar wel gezellig. Het is best groot en vaak druk waardoor het snel rumoerig wordt. Ik vind dit zelf wel gezellig maar er zijn mensen die zich daar aan storen.

Eten met intolerantie:

Terugkijkend op de avond waren er voor mij 2 absolute pluspunten.
1. Ze vinden voedingsallergieën of intoleranties echt geen probleem. Je geeft jouw punten in het begin 1 keer aan, maar daarna kan je zelf bestellen zonder moeilijke vragen.

2. Ze hebben een gevarieerde kaart en kennis van zaken. Daardoor eet je een keer iets anders dan “veilig maar saai” een biefstukje met friet en sla zonder dressing ;-).

Eten zonder intolerantie:

Naast het feit dat het restaurant zelf een hele fraaie omgeving is om in te eten, is de kaart echt om van te watertanden. En omdat ze werken met het “samen delen en alles proeven” concept hoef je ook bijna niet te kiezen 😉 .